Viestintää Kokkolan kaupungilla

Kesätyöjaksostani Kokkolan kaupungilla on jäljellä pari päivää. Paljon uusia kokemuksia on mahtunut viimeisimpiin kuukausiin ja samalla kunta-ala on tullut tutummaksi.

Ennen kaikkea olen saanut ensikosketuksen viestinnän alaan. Juuri näitä asioita pohdin myös noin reilu puoli vuotta sitten kun päätin hakea töitä Kokkolan kaupungin viestinnästä.

Kesätyöhakua miettiessäni puntaroin eri työvaihtoehtoja kotikaupungissani Kokkolassa. Toiveenani oli päästä työhön, jossa saisin kokemusta opiskelemastani alasta, viestinnästä. Melko nopeasti mieleeni piirtyi ajatus työstä kaupungin viestinnässä, sillä organisaatioviestinnän parissa työskentely tuntui omimmalta ja mieleisimmältä.

Ensiaskeleen työnhaussa otin, kun otin yhteyttä suoraan kaupungin viestintään. Onnekseni sain pian tämän jälkeen kutsun haastatteluun. Täytin myös kesätyöhakemuksen kaupungin verkkosivuilla.

Keväällä sain lopullisen tiedon siitä, että olen saanut kesätyöpaikan. Tehtävää ei varsinaisesti ollut avattu hakuun, mutta kenties kohtalo puuttui peliin, sillä palaset loksahtivat kevään aikana kohdilleen. Viestinnän yksikkö oli suunnitellut, että tilaisuuden tullen kesätyöntekijä voitaisiin mahdollisesti ottaa.

Rahoitus saatiin kaupungin yhteisistä kesätyövaroista ja ehtona ollut, alaa opiskeleva yliopisto-opiskelija löytyi. Kuulin myös, että oma aloitteeni työnhaussa vaikutti asiaan. Näin tulikin taas todistetuksi, että oma aktiivisuus työnhaussa kannattaa!

Kesätyöjaksoni on nyt loppusuoralla. Uuteen alaan, työhön ja ympäristöön tutustuminen on ollut täynnä uusia kokemuksia ja tehtäviä. Kunta-ala on näyttäytynyt monipuolisena kenttänä, jossa voisin nähdä itseni työskentelevän tulevaisuudessakin.

Olen muun muassa tehnyt haastatteluja sekä työskennellyt verkkosivujen ja sosiaalisen median parissa. Mikä parasta, olen saanut olla mukana tehtävissä, joita alan ammattilaiset tekevät. Unohdettu ei ole kuitenkaan sitä, että olen uusi tulokas enkä vielä taida kaikkea kokeneiden tekijöiden tapaan.

Toiveeni aivan kesätyöhaun alkuvaiheessa oli se, että pääsisin hyödyntämään yliopiston oppeja käytännössä ja työkokemuksen taitoja opiskelussa. On ollutkin palkitsevaa huomata kuinka tiedot ja taidot linkittyvät toisiinsa ja saada selville mikä on konkreettista tietoa, jota voi hyödyntää työelämässä.

Kesä on kartuttanut tietoja ja taitoja, jotka mielessäni lähdin ensimmäiseen työpäivään. Tästä on hyvä jatkaa opiskeluja taas syksyllä!

Venla Tastula

Venla opiskelee kolmatta vuotta viestintää Vaasan yliopistossa. Venla on kesän aikana saanut käytännön kokemusta opiskelemastaan alasta ja samalla tutustunut kunta-alaan. Kunta-alalla työskentely onkin varteenotettava vaihtoehto tulevaisuudessa.