Työhaastattelussa näytät, kuka olet

Työpaikkahaastattelussa näytät, kuka olet

Jos työhakemus johtaa työhaastatteluun, muista valmistautua hyvin.  Selvitä taustatietoja työnantajasta, mieti mahdollisia haastattelukysymyksiä ja pohdi ennen kaikkea omaa osaamistasi

  • minkälaista osaamista ja kokemusta sinulla on kyseistä työpaikkaa varten eli miksi työnantajan kannattaa palkata sinut?
  • mitkä ovat persoonasi vahvuudet työyhteisöä ajatellen?
  • pohdi myös kehittämistä vaativia tekijöitä, sitä kysytään usein työhaastattelussa.

Lisäksi on hyvä miettiä, mitä kysyttävää sinulla on työpaikasta tai työnantajaorganisaatiosta.

Valmistaudu hyvin työhaastatteluun

On todennäköistä, että huolellinen valmistautuminen vähentää jännittämistä myös itse työhaastattelutilanteessa. Jännittäminen on luonnollista ja kertoo osaltaan siitä, että olet tosissasi hakemasi työpaikan suhteen.

Jos olet ensimmäistä kertaa hakemassa kyseiselle toimialalle töihin ja pukeutumiskoodi mietityttää, voit pyytää mielipidettä asiasta myös ystävältäsi tai tuttavaltasi. Ehkä tunnet jonkun, joka jo työskentelee alalla?

Ole avoin, asiallinen ja rehellisesti oma itsesi. Muista kuitenkin, että olet myymässä osaamistasi ja persoonaasi uuteen työyhteisöön, joten negatiivisten puolien ylikorostamiseen ei ole syytä.

Vaikka haastattelu ei johtaisikaan työpaikan saamiseen tällä kertaa, se voi poikia muita tilaisuuksia myöhemmin. Aina on syytä jättää hyvä vaikutelma työnantajalle!


Katso vinkit työpaikkahakemuksen ja CV:n laatimiseen!