Sosiaalityöntekijä tukee ihmisiä elämän varrella

Sosiaalityöntekijä tukee ihmisiä elämän varrella

 

Sosiaalityöntekijä Elli Rantolahti työskentelee Turun kaupungilla aikuis- ja lapsiperhesosiaalityön parissa.

Ellin mukaan toiminnossa on meneillään vahva kehittämisinnostus. ”Turku on mukana valtakunnallisessa Pro Sos -hankkeessa, jossa haetaan uudenlaisia toimintatapoja aikuissosiaalityöhön. Kehittäminen näkyy ja tuntuu arjessamme ja se on hienoa!”

Sosiaalityön sisältö on muuttunut viime vuosina muutenkin. ”Ryhmämuotoinen sosiaalityö ja jalkautuva sosiaalityö on tullut yksilö- ja perhekohtaisen työn rinnalle. Sosiaalityöntekijöinä me pyrimme jatkuvasti kartoittamaan parhaita tapoja, joilla voimme auttaa asiakkaita pääsemään tavoitteisiinsa.”

Asiakkaat työn paras puoli

”Työssäni parasta ovat ehdottomasti asiakkaat! On mahtavaa päästä heidän matkalleen mukaan hetkeksi tai pidemmäksikin aikaa. Asiakastyössä näkyy koko ihmiselämän kirjo ja vastaan voi tulla oikeastaan mitä tahansa. ”

Siksikin jatkuva itsensä kehittäminen on tarpeen sosiaalityöntekijälle. ”Koskaan ei voi olla valmis ja aina on kyettävä reflektoimaan omaa toimintaansa ja kehittämään sitä. ”

Elli toivoisi, että hänellä olisi enemmän aikaa työlleen. ”Tällä hetkellä asiakasmäärät ovat melko suuret, mikä vaikeuttaa intensiivistä työskentelyä.”

Elli on valmistunut Turun yliopistosta valtiotieteiden maisteriksi sosiaalityön pääaineesta.
 

Otteita sosiaalityöntekijä Elli Rantolahden työviikosta Turussa näet Kuntarekryn Instagram-tililtä!
#sosiaalityöntekijänviikko #omatyö

Katso sosiaalialan avoimet työpaikat ja muut avoimet työpaikat Kuntarekryn hakusivulta.