Sijaiset löytyvät nopeasti 600 osaajan sijaispörssistä Oulussa

Avoimet työpaikat ja sijaisuudet Monetra

600 haastateltua ja kelpoisuusehdot täyttävää sijaista. Tämä joukko löytyy pohjoissuomalaisen Monetran sote-ammattilaisten sijaispörssistä. Oulun kaupunki etsii pörssistä päivittäin kymmeniä ellei satoja sijaisia. He löytyvät vaivatta tekstiviestitse Kuntarekry-palvelulla.

– Sijaisvälityksen toiminta on nopeaa. Olemme keränneet palautetta Oulun esimiehiltä ja he kertovat, että työaikaa säästyy puolesta päivästä jopa useaan päivään viikossa, kun sijaisille ei tarvitse soitella, Monetran palvelujohtaja Jussi Kauppi kertoo. 

Rekrytointi on osa Monetra Oy:n palvelupakettia, joka sisältää henkilöstö- ja taloushallinnon palveluita sekä muita tukipalveluita kunnille, kuntayhtymille tai kuntien omistamille yrityksille. Monetran omistaa noin 40 kuntaorganisaatiota pääasiassa Pohjois-Suomesta. Suurimpia asiakkaita ovat esimerkiksi Oulun kaupunki ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri. 

Kelpoiset sijaiset Kuntarekrystä

Rekrytointipalvelut Monetra tuottaa asiakkailleen FCG:n Kuntarekry-palvelulla. Rekrytointijärjestelmä on ollut yrityksessä käytössä vuodesta 2013. Kuntarekryllä hoituvat sekä kohdennetut rekrytoinnit että sijaisvälitys. 

– Hoidamme asiakkaan puolesta sijaisrekrytoinnin alusta loppuun. Julkaisemme hakuilmoitukset, haastattelemme ja valitsimme sijaiset sekä valmistelemme myös työsopimukset, Kauppi kuvailee prosessia. 

– Kun esimies tarvitsee sijaista, hän voi luottaa, että pörssistämme löytyvät sijaiset ovat kelpoisia ja täyttävät kaikki vaatimukset. Näin säästyy aikaa ja esimies voi keskittyä perustyön johtamiseen.

Kuntarekryn hyödyt tulevat Kaupin mukaan esille juuri isojen massojen käsittelyssä ja palvelun skaalautuvuudessa erilaisiin tarpeisiin. Lisäksi palvelun käyttöönottavat organisaatiot hyötyvät sijaislistojen tietoturvallisesta käsittelystä ja säilyttämisestä.

– Kun olemme kerran haastatelleet ja valinneet 600 kelpoista sijaista Oulun kaupunkia varten, nämä samat sijaiset ovat järjestelmässä käytettävissä myös ympäristökunnissa, jos sijaiset näin haluavat. 

Sote-sijaispörssin ohella Monetra pilotoi parhaillaan varhaiskasvatuksen sijaispörssiä, johon on koottu 300 kelpoisuusehdot täyttävää sijaista. Muita isoja Kuntarekryllä toteuttavia rekrytointiprosesseja on esimerkiksi Oulun kaupungin vuosittainen keskitetty opettajahaku lukuvuoden alussa täytettäviin tehtäviin.

Lue lisää Monetrasta www.monetra.fi 
Katso myös Monetran avoimet työpaikat

Haluatko sijaiseksi Oulun kaupungille?  Lähetä hakemus


Kuva Teija Soini.