Rekrytoinnissa säästyy aikaa Oulussa

Rekrytoinnissa säästyy aikaa Oulussa

- Yhtenäinen työpaikkailmoittelu, hakemusten vastaanotto ja käsittely. Yhteenvedot saadaan tehokkaasti, ja aikaa säästyy, rekrytointipalvelupäällikkö Teija Kaustinen Oulusta luettelee asioita, jotka sujuvat tehokkaasti sähköisen rekrytointipalvelun avulla.  

Oulun kaupunki otti Kuntarekryn käyttöön alkuvuodesta 2013, kun Haukipudas, Kiiminki, Oulu, Oulunsalo ja Yli-Ii liittyivät Suomen viidenneksi suurimmaksi kaupungiksi. 

- Keskitetty rekrytointipalvelu aloitti toimintansa saman vuoden elokuussa Oulun konttorilla, joka on kaupungin sisäinen liikelaitos, Kaustinen kertoo.

Nyt kaikki kaupungin toimialat hoitavat perusrekrytointinsa Kuntarekryllä. Sijaiset palvelulla hankkivat opetustoimi, hyvinvointipalvelut, varhaiskasvatus sekä ateria- ja puhtauspalvelut.

Esimiesten kokemukset sijaisrekrytoinnista ovat hyviä.  
- Sijaisten hakemukset löytyvät yhdestä paikasta ja nopeasti. Haku sijaistarpeeseen on nopeutunut, kun soitteluun ei tarvitse käyttää tarpeettomasti aikaa.

Koulutuksella syvempää Kuntarekry-osaamista

Oulussa keskitetty rekrytointipalvelu tukee koko kaupunkikonsernin rekrytoivia esimiehiä. Tässä työssä vankka Kuntarekry-osaaminen on tarpeen. Rekrytointipalvelun henkilöstö on syventänyt omaa osaamistaan Kuntarekryn lisäkoulutuksella. 

- Saimme syvällisempää ymmärrystä järjestelmän eri ominaisuuksista, asetusten vaikutuksista järjestelmän käyttöön sekä rekrytointipohjien, sijaishakupohjien ja asiakirjapohjien hyödyntämisestä palvelemaan esimiesten järjestelmän käyttöä, Kaustinen kertoo koulutuksen hyödyistä. 


Katso Oulun kaupungin avoimet työpaikat.