Kysymyksiä sijaisuuksiin hakemisesta Kuntarekry.fi:llä

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, jotka liittyvät sijaisuuksien ja keikkatöiden hakemiseen ja vastaanottamiseen Kuntarekryllä.

1. Miten voin ilmoittautua tekemään sijaisuuksia?

2. Miten osoitan sijaishakemukseni tietylle työnantajalle?

3. Miten voin estää hakemukseni löytymisen työnantajien sijaishauissa?

4. Mistä tiedän, onko työnantaja hyväksynyt minut sijaiseksi?

5. Miten pääsen tekemään keikkoja, kun työnantaja on hyväksynyt minut sijaiseksi?

6. Työnantaja lähettää minulle Kuntarekry-järjestelmän kautta tekstiviestejä. Paljonko minulle maksaa niihin vastaaminen? Joudunko maksamaan myös viestien vastaanottamisesta?

7. Mistä työnantajat tietävät, milloin olen käytettävissä keikoille?

8. Miksi en saa työtarjouksia sijaisuuksista?

 

1. Miten voin ilmoittautua tekemään sijaisuuksia?

Sijaisuuksiin ilmoittautuminen perustuu normaaliin työnhakuun. Etsi työpaikkailmoitus itseäsi kiinnostavasta sijaisuudesta ja jätä työhakemus ilmoituksessa olevalla Hae työpaikkaa -painikkeella. Sijaisuuksista kannattaa ottaa yhteyttä tarvittaessa myös suoraan työnantajaan vaikkapa soittamalla.

Työnantajat, jotka käyttävät Kuntarekryä sijaishankinnassaan, käsittelevät sijais- ja työhakemuksia ja kutsuvat työnhakijoita haastatteluun oman aikataulunsa ja tarpeensa mukaan.

Työnantajat tarjoavat sijaisuuksia yleensä vasta haastattelun jälkeen tai kun asiasta on sovittu työnantajan ja työnhakijan välillä muulla tavalla.

2. Miten osoitan sijaishakemukseni tietylle työnantajalle?

Kun jätät sijaishakemuksen tiettyyn organisaatioon, näkyy se kyseiselle työnantajalle. Sen lisäksi hakulomakkeessa on välilehti Kiinnostus. Kun vastaat tämän välilehden kysymyksiin, hakemuksesi näkyy kaikille niille työnantajille, joihin vastauksesi sopivat.

Monen kunnan alueella toimii useita Kuntarekryä käyttäviä työnantajia, joten hakemuksesi voi siksi näkyä usealle työnantajalle.

Kiinnostuskysymysten vastauksista riippumatta hakemuksesi näkyy aina sille työnantajalle, jonka ilmoituksesta olet kirjautunut hakulomakkeelle.

Työhakemuksessa kannattaa myös kertoa vapaalla tekstikentällä tarkemmin omasta työnhakutilanteestasi ja kiinnostuksen kohteistasi.

3. Miten voin estää hakemukseni löytymisen työnantajien sijaishauissa?

Mikäli et halua saada ollenkaan ilmoituksia tarjolla olevista tämänhetkisistä tai tulevista keikoista, voit ottaa käytettävyytesi kokonaan pois päältä kirjautumalla Kuntarekryyn ja valitsemalla Käytettävyys-välilehden alla vasemmalla olevasta olevasta ”Olen käytettävissä järjestelmässä oleviin keikkoihin” -kohdan kyllä/ei -painikkeesta ”Ei”.

4. Mistä tiedän, onko työnantaja hyväksynyt minut sijaiseksi?

Työnantaja päättää hakemuksesi käsiteltyään ja mahdollisesti sinut tavattuaan, voitko tehdä sijaisuuksia. Saat tiedon työnhakutilanteestasi tiedustelemalla asiaa suoraan aina siltä työnantajalta, jonka sijaiseksi olet hakenut.

5. Miten pääsen tekemään keikkoja, kun työnantaja on hyväksynyt minut sijaiseksi?

Työnantaja lähettää työtarjoukset sijaisuuksista useimmiten tekstiviesteinä. Viestissä on tiedot sijaisuudesta ja ohjeet, miten viestiin vastataan.

Tekstiviestiin vastataan puhelimen normaalilla vastaa-toiminnolla. Viestiksi kirjoitetaan vain se numerosarja, joka on mainittu työtarjousviestin lopussa. Jos vastausviestiin kirjoitetaan muita merkkejä kuin kyseinen numerosarja, viesti ei mene perille.

Työnantajat voivat julkaista sijaisuuksia myös suoraan Kuntarekryssä olevaan kalenteriisi. Näet omassa kalenterissasi ne keikat, joihin sinut on todettu sopivaksi sijaiseksi. Kalenteriin pääset kirjautumalla Kuntarekryyn. Omalla Kuntarekryn työpöydälläsi on painike Käytettävyys, jonka takaa kalenteri löytyy. Näet kalenteriin julkaistut keikat myös Tarjotut keikat -painikkeen takaa.

Voit ilmoittaa kiinnostuksesi keikkaa kohtaan klikkaamalla sitä sijaistarvetta, jonka haluaisit tehdä. Sijaistarpeen tarkemmat tiedot avautuvat näkyviin ja voit klikata ”Ilmoittaudu” -painiketta. Työnantaja tekee päätöksen siitä, kenet keikalle palkataan ja ottaa yhteyttä yleensä suoraan valittuun työnhakijaan.

Työnantajilla on erilaisia käytäntöjä, joten sinun kannattaa pyytää esimerkiksi haastattelussa työnantajaa kertomaan omista menettelytavoistaan sijaisrekrytoinnissa.

6. Työnantaja lähettää minulle Kuntarekry-järjestelmän kautta tekstiviestejä. Paljonko minulle maksaa niihin vastaaminen? Joudunko maksamaan myös viestien vastaanottamisesta?

Viestien vastaanottaminen ei maksa sinulle mitään. Tekstiviestiin vastaaminen maksaa 10 snt / viesti.

Kesäkuun 2013 alussa on tullut voimaan lakimuutos, jossa operaattoreita on velvoitettu erittelemään laskunsa aiempaa tarkemmin. Erittelyissä näkyvät nyt myös nk. palvelunumeroihin lähetetyt viestit eriteltynä palveluntarjoajien mukaan. Kuntarekryn palveluntarjoajana toimii Kuulalaakeri.

7. Mistä työnantajat tietävät, milloin olen käytettävissä keikoille?

Kuntarekryn käytettävyyskalenterin avulla kerrot työnantajille, milloin voit ottaa sijaisuuksia vastaan. Pidä käytettävyystietosi kalenterissa ajan tasalla, niin nouset työnantajille näkyviin vain niihin sijaishakuihin, jotka ajankohdan puolesta sopivat sinulle.

Kuntarekryn hakijaprofiilisi oma työpöytä sisältää osion Käytettävyys. Osiossa voit ylläpitää käytettävyystietojasi. Käytettävyyskalenteriin voit merkitä jo etukäteen tietämäsi kuukaudet/viikot/päivät/vuorot, jolloin et pysty ottamaan keikkoja vastaan.

Klikkaamalla ko. kuukaudet/viikot/päivät/vuorot -kohtia voit merkitä ne ajankohdat, jolloin et ole käytettävissä keikkoihin. Vaaleanvihreä väri tarkoittaa, että olet käytettävissä. Punainen väri merkitsee, että et ole ko. ajankohtana käytettävissä.

Mikäli et halua saada ollenkaan ilmoituksia tarjolla olevista tämänhetkisistä tai tulevista keikoista, voit ottaa käytettävyytesi kokonaan pois päältä valitsemalla käytettävyyskalenterin alla vasemmalla olevasta ”Olen käytettävissä järjestelmässä oleviin keikkoihin” -kohdan kyllä/ei -painikkeesta ”Ei”.

8. Miksi en saa työtarjouksia sijaisuuksista, vaikka minut on haastateltu ja todettu soveltuvaksi sijaisuuksiin?

Työnantajilla on erilaisia menettelytapoja, joiden perusteella he tarjoavat työtä. Tiedustele menettelytavoista tarkemmin siltä työnantajalta, jolta odotat saavasi työtarjouksia.