Työaika puolittui sijaishankinnassa vanhuspalveluissa

Työaika puolittui sijaishankinnassa Porin vanhuspalveluissa

- Kun tänä aamuna tulin töihin kahdeksalta, tein sijaishankintaa ja siihen liittyvää työsopimusten tekoa pari tuntia, kertoo vanhuspalveluiden esimies Marja-Riitta Ahlgren-Koskinen Porista. 

Hän vastaa sijaishankinnasta Länsi-Porin vanhuspalveluissa osastoilla 7 ja 8. Lähes 40 vakinaisen työntekijän työyhteisössä lähihoitajien ja sairaanhoitajien sijaisia tarvitaan joka päivä. 

"Kun sijaishaku raksuttaa, teen muuta"

Ennen kuin Porin kaupunki otti Kuntarekryn sijaisrekrytoinnin käyttöön 2011, Ahlgren-Koskiselta kului sijaisten hankintaan vähintään tuplasti aikaa.  

- Aamulla soiteltiin, iltapäivällä soiteltiin. 

Sijaisille soittivat sekä työhönottajat Porin keskitetystä työhönotosta että esimiehet. Sittemmin sijaishankinta siirtyi kokonaan esimiehille.

- Jos me nyt roikkuisimme puhelimessa, ei ehdittäisi muuta tekemäänkään. Kyllä Kuntarekryn tekstiviestihaku palvelee minua paremmin kuin puhelin, Ahlgren-Koskinen sanoo.

- Kun sijaishaku raksuttaa, teen samaan aikaan muuta. Järjestelmästä tulee ilmoitus, kun sijainen on löytynyt. 

Hakuun tulee vastauksia useimmiten tunnin sisällä sen teosta - usein nopeamminkin.  
- Sijaiset antavat palautetta, että meidän sijaisuudet menevät liian nopeasti, Ahlgren-Koskinen nauraa.

Oudosta sijaisesta tulee tuttu

Kun Pori siirtyi sähköisen sijaisrekrytointiin, siirtyivät sinne myös sijaiset. Esimiehet saivat Kuntarekry-esitteitä, joita Ahlgren-Koskinen jakoi tutuille sijaisille ja opiskelijoille. 

- Kyllä he hyvin löysivät Kuntarekryyn, hän vakuuttaa.

Ahlgren-Koskisen mukaan lähihoitajasijaisia on päivittäin rekisterissä noin 70-100. Hän lähettää tekstiviestikutsuja sekä tutuille mutta myös uusille sijaisille.

- Pitää sieltä outojakin ottaa, koska muuten ei heistä tule koskaan tuttuja. Meillä ympärivuorokautisessa hoidossa on joka vuorossa useampi työntekijä, sinne sekaan uskaltaa ottaa yhden uudenkin sijaisen.

Äkkinäisissä sijaisuuksissa työpari neuvoo uutta sijaista. Pidemmissä sijaisuuksissa on aikaa järjestää perehdytystä.

- Meillä on perehdytystaulukko, jonka avulla käydään asiat läpi. Kun alkukesästä tulee isompi määrä pitempiin sijaisuuksiin, heille järjestetään infoja. Joka osastolla on omat jutut, jotka käydään läpi.

Ahlgren-Koskinen etsii Kuntarekryn kautta myös pitempiaikaisia sijaisia.

- Kun haen kesälomansijaisia, olen hakenut Kuntarekrystä sähköpostisoitteita ja lähettänyt massapostia, että tällaisia sijaisuuksia on tarjolla. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä.

- Ja aina, kun joku soittaa minulle ja kyselee töitä kysyn, että oletko kirjautunut Kuntarekryyyn. Minä teen hakuni sieltä, Ahlgren-Koskinen kiteyttää.

Katso Porin kaupungin avoimet työpaikat.