Skip to main content

Anonyymi työnhaku ja miten se toimii

9.6.2020 09:21

Anonyymi työnhaku ja miten se toimii

Kuntarekry.fi – sivustolle on tulossa kesäkuussa uusi ominaisuus, jonka avulla rekrytoivat organisaatiot voivat paremmin toteuttaa anonyymejä rekrytointeja. Tämä tarkoittaa sitä, että kun työnhakuprosessi on anonyymi, työnantaja käsittelee ensi vaiheessa ainoastaan sellaisia antamiasi tietoja, joista ei selviä esimerkiksi nimesi tai sukupuolesi.

Anonyymin työnhaun tavoitteena on lisätä yhdenvertaisuutta ja mahdollistaa se, että kaikilla hakemuksen jättäneillä on tasavertaiset mahdollisuudet tuoda esille omaa osaamistaan ja kokemustaan, ilman että siihen voisi vaikuttaa mikään työn kannalta epäoleellinen asia.

Miten anonyymi työnhaku näkyy Kuntarekryssä?

Anonyymejä rekrytointeja voidaan hyödyntää ainoastaan kohdennetuissa rekrytoinneissa. Tämä tarkoittaa sitä, että avoimet hakemukset ja sijaisrekrytoinnit eivät kuulu anonyymien työnhakujen piiriin. Samoin anonyymejä hakemuksia ei voida jälkikäteen näyttää, kuten perinteisesti on ollut mahdollista valita ”tietojani voi käyttää myös muissa organisaation rekrytoinneissa”.

Kun rekrytointi toteutetaan anonyymisti, näkyy tämä tieto erikseen työpaikkailmoituksen vasemmassa laidassa, jolloin myös sinä heti tiedät, että kyseisessä rekrytoinnissa hakemustasi käsitellään ilman tunnistetietoja. Hakulomakkeella täytät tietosi normaalisti, mutta kaikki tiedot eivät tule näkymään rekrytoijalle hakemusvaiheessa. Rekrytoijalle ei siis näy sinusta mitään tunnistetietoja ennen kuin hakemukset on käsitelty ja päätetty mahdollisesta haastatteluun kutsumisesta.

Yleensä anonyymi rekrytointi päättyy haastattelukutsuun

Henkilön palkkaaminen täysin anonyymisti voi olla haastavaa. Anonyymi rekrytointi Kuntarekryssä tapahtuu siis käsittelemällä hakemuksia ilman ns. yksilöiviä tietoja. Yleensä anonyymius rekrytoinnista päättyy, kun henkilöt kutsutaan haastatteluun. Kuitenkin anonyymin rekrytoinnin avulla henkilöiden valitseminen haastatteluihin tapahtuu rekrytoinnin kannalta olennaisten ja välttämättömien tietojen, kuten osaamisen, koulutuksen ja työkokemuksen avulla.

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista