Enemmän irti keikkatöistä

14.11.2019 14:36

Enemmän irti keikkatöistä

Ensivaikutelma määrittää suurilta osin kuvan, jonka annat keikkalaisena ja jonka organisaatio antaa sinulle. Olemalla alusta asti osallistuva ja aktiivinen jätät kuvan, että organisaatio on valinnut juuri oikean henkilön keikalle. Ja jolle varmasti tarjotaan keikkoja myös jatkossa. Ja eihän sitä koskaan tiedä, jos vaikka tätä kautta ponnistaisit vakituiseen työsuhteeseen.

Palkka on lyhyen aikamääreen palkkio keikkatöistä, mutta miten keikkatöissä voisi saada pidempiaikaista hyötyä etenkin taitojen kehityksessä ja suhteiden hankkimisessa. Tässä muutamia vinkkejä.

Ole kärsivällinen – liika innokkuus voi olla kohtalokasta

Keikkatyöt saattavat alkaa nopeallakin aikataululla ja rekrytointiprosessi voi olla erittäin sähäkkä. Työnantajalla ei ole välttämättä kaikki valmiina ja voit joutua keikalle pahimpaan ruuhka-aikaan. Varmista kuitenkin aina, kun alat johonkin tehtävään, että sinut on perehdytetty siihen ja, että sinulla on riittävät taidot työn tekemiseen. Et ehkä saa yhtä kattavaa perehdytystä, kuin pitkäaikaiset työntekijät, mutta vaadi kuitenkin mahdollisuus kysyä neuvoa ja apuja muilta työntekijöiltä. Työnantaja kyllä ymmärtää, että olet ensimmäisiä päiviä uudessa työyhteisössä, joten heidänkin kannaltaan on tärkeää, että työn suorittamisesta ei synny ylimääräisiä rasitteita.

Kerrytä oppia ja osaamista

Tiedosta myös itse, että olet keikalla. Sinun ei tarvitse osata samoja ja asioita kuin henkilöt, jotka ovat tehneet samaa työtä jo vuosia. Ota ennemmin missioksesi kerryttää mahdollisimman paljon oppia ja uusia taitoja työelämään. Kysy kokeneemmilta neuvoja, tee muistiinpanoja ja ole innokas kokeilemaan uusia juttuja. Näin ollen luo kuvaa aktiivisesta ja innokkaasta työntekijästä. Äläkä pelkää virheitä. Kaikki me teemme joskus virheitä, joten älä yritä peitellä niitä. Ota virheistä opiksesi ja ensi kerralla osaatkin saman asian paljon paremmin.

Lue myös: Miksi keikkatöihin?

Pyydä palautetta

Työrupeaman aikana ja etenkin sen lopuksi, on hyvä istua alas ja keskustella kollegoiden kanssa, miten suoriuduit. Tämä osoittaa myös heille, että olet kiinnostunut kehittämään itseäsi. Palautteen avulla voit oppia työskentelytavoista ja itsestäsi lisää. Ilmoita halukkuutesi ja kysy mahdollisuutta työskennellä samassa organisaatiossa uudestaan. Pidä käytettävyys kalenterisi ajan tasalla ja ole valmiina, jos ja kun keikkakutsu napsahtaa tekstiviestillä. Keikkatyöt ja sijaisuudet johtavat usein myös pidempiaikaisiin työsuhteisiin, joten hyvän kuvan jättämällä, olet askeleen lähempänä myös tätä mahdollisuutta.

Avoimet keikkatyöpaikat löydät täältä

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista