Skip to main content

Ensimmäistä kertaa hakemassa kesätöitä? Lue tämä!

29.12.2019 13:04

Ensimmäistä kertaa hakemassa kesätöitä? Lue tämä!

Kunnissa on paljon kesätöitä ja ennen kaikkea myös alle 18-vuotiaille.

Monet kunnat haluavat tarjota nuorilleen ensimmäisen kokemuksen kesätöistä. Tehtäviä suunnitellaan jo hyvissä ajoin ennen kesätyökauden käynnistymistä. Ole siis valmiina, sillä eniten paikkoja on helmi-maaliskuussa.

Työkokemusta ei alle 18-vuotiaalla tarvitse olla. Asia on pikemminkin toisin päin: kesätyöt ovat työelämän ensimmäiset maistiaiset. Tulevien vuosien työnhaussa monipuolisella kesätyökokemuksella on suuri merkitys.

Koska kesätöihin hakijoita on aina enemmän kuin paikkoja, monissa kunnissa kesätyöt arvotaan hakijoiden kesken.

Mistä työpaikkoja löytää?

Kunnat julkaisevat kesätyöpaikkoja Kuntarekry.fi-sivustolla. Ryhdy nyt jo heti tammikuussa seuraamaan tarjontaa. Työnantajat julkaisevat paikat hieman eri tahtiin, mutta pääsääntöisesti haut ovat helmi-maaliskuussa. Hajapaikkoja toki saattaa löytää myöhemminkin, mutta fiksu ei tässä riskeeraa.

Kun olet ajoissa liikkeellä, pystyt mahdollisesti vaikuttamaan myös työskentelyajankohtaan. Monissa kunnissa varsinkin nuorimpien kesätyöt jaetaan esim. kolmen viikon jaksoihin.

Työpaikkoja voi kysellä myös suoraan kunnan henkilöstöosastolta. HUOM! tämä tarkoittaa, että otat sinne yhteyttä itse, vanhempasi eivät voi sinua tässä auttaa. Ja asia on tismalleen päinvastoin. Jos pistät vanhempasi asialle, siinä menevät mahdollisuutesi – työnantaja kun on kiinnostunut sinusta, ei äidistäsi tai isästäsi.

Kesätyöhakemus tehdään Kuntarekry.fi palvelussa. Ennen kuin voit hakea haluamaasi paikkaa, sinun täytyy kirjautua palveluun ja luoda itsellesi käyttäjätunnus.

Ensimmäisen CV:n aika on nyt

CV eli latinaksi curriculum vitae on sananmukaisesti elämän kulku. Työnhaussa se tarkoittaa sitä, että kerrot itsestäsi keskeiset asiat kuten
• yhteystiedot näkyvästi esim. vasemmassa yläkulmassa
• ikä
• työkokemus, jos sitä on
• opinnot: koulun nimi, luokkataso tai valmistumisvuosi
• mahdolliset kurssit esimerkiksi ensiapukurssi
• taidot: tietotekniikka, työkalujen käyttö, sometus…
• kielitaito: äidinkieli, ruotsi, englanti…
• jotain harrastuksistasi tai kiinnostuksenkohteistasi
• päiväys.


CV:n kannattaa aina liittää kuva. Lue tarkemmin, minkälainen kuva on hyvä.

Hakemus on se lyhyt perustelu, jossa kerrot miksi haet juuri kyseistä työpaikkaa. Pari lausetta riittää, esimerkiksi haluaisit työskennellä kesällä ulkona, tähtäät hoitoalalle, olet tottunut lastenhoitaja… Kannattaa myös kertoa, miksi haet juuri tämän työnantajan tehtäviä: olet tehnyt TET-harjoittelun siellä, kaveri kertoi hyvää, tähtäät alalle jne.

Kuntarekry.fi-palvelussa työnantajat kysyvät samoja asioita kuin CV:ssä kuuluu olla, mutta siellä syötät tiedot valmiisiin pohjiin. Sinulle on kuitenkin hyötyä myös tekstimuotoisesta CV:stä. Olet miettinyt asiat valmiiksi, voit kopioida tekstin suoraan CV:stä ja moniin hakemuksiin sen voi myös liittää. Liitä vapaamuotoinen CV aina mukaan, kun siihen on tilaisuus.

Hae useampaa tehtävää, sillä kesätöitä etsiviä on aina paljon enemmän kuin paikkoja. Jos sitten satut saamaan useamman paikan, ilmoita heti työnantajalle, niin et vie toiselta mahdollisuuksia.

Näin haet kesätöitä Kuntarekrystä

1. Kesätyöt löytyvät Kuntarekryn etusivun valikosta. Se näyttää sinulle kaikki Kuntarekryssä sillä hetkellä haussa olevat kesätyöpaikat.
2. Rajaa hakua esimerkiksi kotikuntasi tai tehtäväalueen mukaan. Rajaustoiminto on suppilokuvake sivun oikeassa laidassa.
3. Kun haluat hakea tehtävää, rekisteröidy ja luo käyttäjätunnus Kuntarekryyn. Ilman rekisteröitymistä et voi hakea tehtäviä.
4. Kun olet löytänyt mieleisen tehtävän, klikkaa Hae tehtävää, täytä vaadittavat tiedot, tarkista ja lähetä hakemus.

Hakuvahti auttaa

Kun otat hakuvahdin käyttöön, varmistat, että saat tiedon kaikista sinua kiinnostavista työpaikoista. Ja huom! Kerromme kesätyömahdollisuuksista myös Kuntarekryn FB:ssä ja Instassa, joten ota kanavat seurantaan!

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista