Skip to main content

Ilmoittaudu sijaiseksi - näin se onnistuu

18.3.2020 13:10

Ilmoittaudu sijaiseksi - näin se onnistuu

Sijaisuuksiin ilmoittautuminen perustuu normaaliin työnhakuun. Etsi ilmoitus sijaisuudesta ja jätä työhakemus Hae työpaikkaa -painikkeella. Sen jälkeen voit ottaa yhteyttä työnantajaan myös puhelimitse. Yleensä työpaikkailmoituksessa on kerrottu ohjeet, miten sijaisen tulee toimia hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Työnantajat käsittelevät hakemuksia oman aikataulunsa mukaan, joten välttämättä heti ei tapahdu mitään. Sijaisrekisteriin liittymistä edeltää haastattelu tai muu kontakti työnantajaan.

Kun jätät sijaishakemuksen, se näkyy kyseiselle työnantajalle. Sen lisäksi hakulomakkeessa on välilehti Kiinnostus. Kun vastaat tämän välilehden kysymyksiin, hakemuksesi näkyy kaikille työnantajille, joihin vastauksesi sopivat. Monessa kunnassa on useita Kuntarekryä käyttäviä työnantajia, joten hakemuksesi voi siksi näkyä usealle työnantajalle.

Kun sinua on haasteteltu ja olet sopinut työnantajan kanssa keikkatyön aloittamisesta, voit saada työtarjouksia tekstiviestillä tai keikkakalenterin kautta.

Työtarjoukset lähetetään useimmiten tekstiviesteinä. Viestissä on tiedot sijaisuudesta ja vastausohjeet. Voit saada tarjouksia sijaisuuksista myös suoraan Kuntarekryssä olevaan kalenteriisi. Kirjaudu Kuntarekryyn, siellä omalla työpöydälläsi on painike Käytettävyys, joka vie kalenteriin. Näet siellä ne keikat, joihin sinut on todettu sopivaksi ja jotka työnantaja on julkaissut keikkakalenteriin haettavaksi. Kaikki sijaisuudet eivät näy kalenterissa, vaan työtarjouksia tulee myös mm. tekstiviesteillä.

Kalenterissa voit ilmoittaa kiinnostuksesi klikkaamalla haluamaasi sijaisuutta. Sijaisuuden tarkemmat tiedot avautuvat näkyviin, samoin Ilmoittaudu-painike. Työnantaja tekee valinan ja ilmoittaa siitä valitulle.

Pitämällä kalenterisi ajantasalla kerrot työnantajille, milloin voit ottaa sijaisuuksia vastaan. Pidä käytettävyystietosi ajan tasalla, niin nouset työnantajille näkyviin vain niihin sijaishakuihin, joiden ajankohta sopii sinulle. Kalenteriin voit merkitä jo etukäteen päivät, jolloin et ole käytettävissä.

Sijaisia tarvitaan varsinkin terveyspalveluissa ja opetustoimessa. Eniten keikkoja on tarjolla syksyn ja talven flunssapiikkien ja ensimmäisten pakkasten aikaan, kun kadut ovat liukkaat. Myös loma-ajat tuovat sijaisillle runsaasti hyviä työmahdollisuuksia.

Tässä linkki yleiseen Keikoille kuntiin-työpaikkailmoitukseen, johon voit jättää hakemuksen, mikäli sivustolta ei löydy kohdistettua sijaishakuilmoitusta sinua kiinnostavalta työnantajalta. Kaikki Kuntarekryä käyttävät työnantajat pääsevät näkemään hakemukset, joissa työnhakijat ovat heidät valinneet. Kun siis täytät hakemukseen, että olet kiinnostunut Posion kunnan alueella ruokapalvelun työtehtävistä, hakemuksesi näkevät Posion kunnan ruokapalveluiden sijaisuuksista vastaavat tahot.

Hae keikkatöitä tästä

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista