Skip to main content

Joulukalenterin luukku 13: Hiilineutraalia rakentamista Lahdessa

13.12.2021 08:00 kuva: valokuvaaja Lauri Rotko

Joulukalenterin luukku 13: Hiilineutraalia rakentamista Lahdessa

Kuntarekryn joulukalenterin 13. luukussa Lahden hiilineutraalin rakentamisen kehityskeskuksen johtaja Juhani Pirinen kertoo työstään.

Kuva: valokuvaaja Lauri Rotko.

Lahti on tekijöiden kaupunki

Euroopan ympäristöpääkaupungiksi 2021 valittu Lahti tarjoaa monipuolisesti työtehtäviä esimerkiksi varhaiskasvatuksen, perusopetuksen, kulttuurin, ympäristö- ja rakennusvalvonnan parissa. Kaupunki suhtautuu positiivisesti työelämän joustoihin, etätyöhön sekä työn ja perheen väliseen tasapainoon. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, arki sujuvaa ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Asukkaat arvostavat kaupungin kotoisuutta ja liikkumisen helppoutta.

Tavoitteena hiilineutraali Lahti 2025

Rakennustarkastajan tehtävästään virkavapaalla oleva Juhani Pirinen edistää hiilineutraalin rakentamisen kehityskeskuksen johtajana Lahden kaupungin kiinteistökannan tietä vähähiilisemmäksi. Lahden kaupungin tavoitteena on nimittäin olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä, ensimmäisenä suurena kaupunkina Suomessa.

Pirinen käynnistää työssään erilaisia rakennusten hiilineutraaliutta edistäviä tutkimus- ja kehityshankkeita. Lisäksi hän vastaa niiden vaatimien tekijöiden ja rahoituksen järjestymisestä. Kehityskeskuksen työ on jatkumoa Lahdessa tehdylle ympäristönsuojelu- ja kehitystyölle.

Hiilineutraaliuden edistäminen on tärkeää työtä

Lahden hiilineutraalin rakentamisen kehityskeskuksen tavoitteena on löytää uusia keinoja ja teknisiä ratkaisuja rakentamisen hiilijalanjäljen vähentämiseen. Kehityskeskuksen johtajan tehtävä on merkityksellinen, ja sen Pirinen mainitseekin ensimmäisenä työnsä parhaaksi puoleksi. Luovuus, projektiosaaminen ja hyvät verkostoitumistaidot ovat tärkeitä ominaisuuksia Pirisen työssä, ja niissä hän kokee olevansa omimmillaan.

Juhani Pirisen joulun kohokohtia ovat joulun tunnelmaan rauhoittuminen sekä koreaksi laitetun joulupöydän antimista nauttiminen. Joulun kiireettömyys tarjoaa lisäksi mukavasti aikaa lukuharrastukseen uppoutumiselle.

"Joulun aikaan tulee myös hiihdeltyä Lahden ensilumen ladulla", hän kertoo.

Lue lisää Lahden kaupungista työnantajana ja tutustu työntekijöiden uratarinoihin. Katso myös kaupungin monipuoliset työmahdollisuudet!

TUTUSTU LAHDEN KAUPUNKIIN

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista