Skip to main content

Joulukalenterin luukku 17: Sosiaalityöntekijä Jenna Fagerholm Turusta

17.12.2021 08:00

Joulukalenterin luukku 17: Sosiaalityöntekijä Jenna Fagerholm Turusta

Kuntarekryn joulukalenterin 17. luukussa esittäytyy tänään Turun kaupungin sosiaalityöntekijä Jenna Fagerholm.

Turussa on hyvä elää ja onnistua yhdessä

Turun kaupungissa arvostetaan osaamista ja tehdään yhteistyötä kaikilla aloilla. Asukkaiden hyvinvoinnista pidetään huolta tarjoamalla monipuolisesti liikunta-, kulttuuri- ja sosiaalipalveluita. Turun kaupunginsairaalan sosiaalityöntekijä Jenna Fagerholminkin työnkuva on hyvin monipuolinen, ja työpäivät sisältävät paljon yhteistyötä sairaalan muiden ammattilaisten kanssa.

Monipuoliset tehtävät tuovat vaihtelua työpäiviin

Valtiotieteiden maisteriksi kesällä 2020 valmistuneen ja siitä asti Turun kaupunginsairaalassa laillistettuna sosiaalityöntekijänä työskennelleen Fagerholmin tärkeimpiin työtehtäviin lukeutuvat potilaan sosiaalisen tilanteen selvittäminen, palvelutarpeen tunnistaminen ja oikeisiin palveluihin ohjaaminen. Sosiaalityöntekijänä hänen vastuualueeseensa kuuluvat kaupunginsairaalan neurologinen osasto sekä sydänosasto.

Fagerholm tekee osastoilla moniammatillista yhteistyötä hoitajien, lääkäreiden sekä fysio- ja toimintaterapeuttien kanssa osallistumalla hoitokokouksiin, lääkärin kierroille, kotikäynneille ja kuntoutuspalavereihin. Lisäksi hän tapaa potilaita, tukee sairaalahoidossa olevien omaisia ja on yhteydessä muihin sosiaalipalveluiden ammattilaisiin.

”Rankoista tilanteista ja työtehtävistä huolimatta jokaisesta päivästä löytyy myös todella paljon hyvää”

Parasta sosiaalityöntekijän tehtävässä on Fagerholmin mielestä auttamisen ilo, joka syntyy potilaiden ja heidän omaistensa hankalien tilanteiden ratkomisesta sekä sairaalajakson jälkeen oikeanlaisen tuen pariin ohjaamisesta. Työpäiviin mahtuu rankkojakin hetkiä ja työtehtäviä, mutta kannustavien ja huumorintajuisten työkavereiden ansiosta töihin on kuitenkin mukava tulla joka aamu. Fagerholm korostaa, että jokaisessa päivässä on aina paljon hyvääkin ja lisäksi paljon naurua.

Joulun parhaaksi asiaksi Jenna Fagerholm nimeää talven myötä ripustettavat jouluvalot, jotka piristävät mukavasti muuten niin pimeää vuodenaikaa. Itse tekeminen kuuluu myös vahvasti hänen jouluvalmisteluihinsa. ”Rakastan joululauluja ja lahjojen askartelua rakkaille”, Fagerholm kertoo.

Lue lisää Turun kaupungista työnantajana alla olevasta painikkeesta!

Tutustu Turkuun

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista