Skip to main content

Kesä on sijaisten kulta-aikaa

10.5.2019 12:08

Kesä on sijaisten kulta-aikaa

Mietitkö keikkahommia tai tavoitteletko pitempiä sijaisuuksia? Jos näin on, niin nyt olet oikeaan aikaan liikkeellä.

Viime kesänä terveydenhuollossa oli 28000 sijaistarvetta, sosiaalihuollon puolella reilut 5000, laitoshuollossa 2000 ja ruokapalveluissa noin 600. Vaikka luvut ovat viime vuodelta, vuodet ovat veljet. Korkeintaan niin, että tämä vuosi on isoveli. Kaikki merkit viittaavat siihen, että sijaisuuksia on tänä vuonna vieläkin enemmän tarjolla.


Näin ilmoittaudut sijaiseksi

Sijaisuuksiin ilmoittautuminen perustuu normaaliin työnhakuun. Etsi ilmoitus sijaisuudesta ja jätä työhakemus Hae työpaikkaa -painikkeella. Yleensä työpaikkailmoituksessa on kerrottu ohjeet, miten sijaisen tulee toimia hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Työnantajat käsittelevät hakemuksia oman aikataulunsa mukaan, joten välttämättä heti ei tapahdu mitään. Sijaisrekisteriin liittymistä edeltää haastattelu tai muu kontakti työnantajaan.

Kun työnantaja on hyväksynyt sinut sijaiseksi, alat saada tarjouksia työkeikoista tekstiviestillä käytettävyystietojesi mukaan. Tekstiviestiin vastaat numerokoodilla, joka on tarjotun työkeikan viestissä. Viestiin ensimmäiseksinana vastannut saa keikan.

Omia käytettävyystietojasi pidät yllä omassa henkilökohtaisessa käytettävyyskalenterissasi. On tärkeää, että pidät tiedot ajan tasalla. Vain näin saat työtarjouksia ja toisaalta, sinulle ei tule tarpeettomia viestejä.

Katso sijaisuudet >

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista