Skip to main content

Kunta-alalla kaivataan lisäkäsiä! Jätä avoin hakemus tai ilmoittaudu sijaiseksi

2.4.2020 08:59

Kunta-alalla kaivataan lisäkäsiä! Jätä avoin hakemus tai ilmoittaudu sijaiseksi

Kunta-alalla on tällä hetkellä tarvetta etenkin terveydenhuoltoalan ammattilaisille. Suomalaista hoitojärjestelmää koetellaan ja monet sote-alan ammattilaiset ovatkin ilmaisseet tahtonsa auttaa tänä vaikeana aikana. Terveydenhuoltoala ei suinkaan ole ainoa paikka, jossa lisävoimia tarvitaan. Useat kuntatyönantajat tarvitsevat työvoimaa myös muille tehtäväalueille ja he hyödyntävät tällä hetkellä aktiivisesti Kuntarekryn avoimia hakemuksia sekä sijaishakemuksia osana lisävoimien rekrytointeja. Joten vaikka et olisi sote-alan ammattilainen apuasi voidaan tarvita parhaillaan myös muiden töiden parissa.

Avoimen hakemuksen jättäminen

Avoimen hakemuksen jättäminen Kuntarekryyn onnistuu kuten minkä tahansa muunkin työhakemuksen jättäminen. Työnantajat näkevät ne avoimina hakemuksina, joten sinua ei suoraan yhdistetä tiettyyn rekrytointiin. Jos avoimen hakemuksesi tiedot sopivat työnantajan tekemään hakuun Kuntarekryssä, tulee hakemuksesi näkyviin kyseiselle rekrytoijalle ja hän on sinuun yhteydessä sopivan työtilaisuuden tullen.

Avoimen hakemuksen voit jättää milloin tahansa, koska Kuntarekryn osaajapankki on työnantajien käytössä aina ja he voivat rekrytoida sitä kautta työnhakijoita erilaisiin sijaisuuksiin tai määräaikaisiin työtehtäviin. Lisäohjeita avoimen hakemuksen tekemiseen löydät täältä.

Tästä pääset jättämään avoimen työhakemuksen

Sijaiseksi ilmoittautuminen

Sijaiseksi ilmoittautuminen tapahtuu myös perinteisen työnhaun kautta. Voit hakea sijaisuuksia joko suoraan tietyn organisaation keikkatyöilmoituksen kautta tai voit myös jättää sijaishakemuksesi Kuntarekryn yleiseen sijaishakemukseen, josta valitset millä alueella ja missä tehtävissä haluat työskennellä. Yleistä ilmoitusta kannattaa hyödyntää, jos et löydä oman alueesi organisaatioiden keikkatyöilmoitusta.

Monissa organisaatioissa yleinen käytäntö on, että sijaishakemuksen jättämisen jälkeen sinun tulee vielä olla yhteydessä työnantajaan sopiaksesi haastatteluajan. Kuitenkin tavat toimia eroavat eri työnantajilla, varmista vielä työpaikkailmoitukselta tai kyseisen organisaation rekrytointiyksiköltä, miten he toimivat.

Kun sinut on haastateltu ja merkitty käytettäväksi sijaiseksi kyseiselle työnantajalle, voit vastaanottaa keikkatöitä joko tekstiviestein, sähköpostitse tai keikkakalenterin kautta. Keikkakalenterin osalta pääset itsenäisesti ilmoittautumaan sinulle sopiviin sijaisuuksiin ja ohjeet siihen löydät täältä.

Tekstiviestihaku on yleinen tapa toimia etenkin kiireellisissä sijaisuuksissa. Automatisoiduissa tekstiviestihauissa nopein vastaaja saa paikan ja ohjeet paikan vastaanottamiseen lukevat viestissä. Joten jos saat tekstiviestin, ole nopea ja saat paikan. Lisäohjeita sijaisuuksien vastaanottamiseen löydät täältä

Jos ajattelet, että nyt on hyvä aika lähteä keikkatöihin, ilmoittaudu sijaiseksi alla olevasta painikkeesta tai katso onko alueesi organisaatioilla avoinna oma keikkatyöilmoitus tästä.

Keikoille kuntiin hakemukselle

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista