Skip to main content

Kuntarekry.fi-sivusto uudistui. Mitä ja miksi?

24.1.2019 16:07 Kalle Matihaldi

Kuntarekry.fi-sivusto uudistui. Mitä ja miksi?

Uudistunut Kuntarekry.fi-sivusto on julkaistu. Uudistuksen koki sivuston ulkoasu, mutta sen lisäksi sivusto on saanut paljon uusia toiminnallisuuksia.

Miksi sivustouudistus oli ajankohtainen?

Teknologian kehittyminen viime vuosina on ollut valtaisaa, ja sen vuoksi halusimme kehittää ja uudistaa myös Kuntarekry.fi-sivustoa. Lisäksi ihmisten verkkokäyttäytyminen on muuttunut uusien teknologioiden myötä. Uusi sivusto mahdollistaa asioita, joita vanhalla sivustolla ei voitu tehdä; esimerkiksi työpaikkailmoitusten monipuolisemman hakutoiminnon. Uusi sivusto palvelee sekä työnantajia että työnhakijoita entistä paremmin.

Työnhakijan on nyt helpompi löytää sivustolta häntä kiinnostavia työpaikkoja, kun taas työnantajilla on enemmän mahdollisuuksia tehdä monipuolisempaa työnantajamarkkinointia.

Tavoitteena olikin luoda monipuolisempi ja käytettävämpi, työpaikat keskiössä pitävä hakijaportaali.

Millaiset trendit vaikuttivat sivuston suunnitteluun?

Nykypäivänä verkkosivujen on oltava käytettävissä missä ja milloin vain. Tämä oli myös yksi syy Kuntarekry.fi-sivuston uudistukseen. Käytettävyys on parantunut etenkin mobiililaitteilla sekä tableteilla. Nykyään myös käyttäjät haluavat päästä heitä kiinnostavaan tietoon käsiksi mahdollisimman nopeasti. Tästä syystä sivusto muokkautuu käyttäjälle sopivaksi kohdistaen hänelle sopivia työpaikkailmoituksia. Sivustolta voi tilata notifikaatioita itseään kiinnostavista paikoista sekä työnhakijoilla on käytössään chat-tuki 24/7.

Haasteita sivustouudistukselle loi muun muassa asiakaskunnan moniulotteisuus. Portaalista löytyy monipuolisesti työpaikkoja lääkäreistä opettajiin sekä laitoshuoltajista sairaanhoitajiin. Haasteena oli etenkin löytää kultainen keskitie, joka palvelee parhaiten mahdollisimman monenlaisia työhakijoita sekä työnantajia.

Millaista käyttäjäpalaute on ollut?

Uudistunut Kuntarekry.fi-sivusto on saanut pääasiassa positiivista palautetta. Sivustoa on kuvailtu selkeäksi, raikkaaksi ja nykyaikaiseksi. Myös se on huomioitu, että työpaikat ovat nykyään selkeästi paremmin sivuston keskiössä. Palautetta kerätään jatkuvasti lisää ja seurataan tarkasti.

Mitä seuraavaksi?

Kuntarekry.fi-sivuston kehitystyö jatkuu edelleen asiakaspalautteiden perusteella. Työnantajapuolen raportoinnista tehdään monipuolisempaa ja sen avulla työnantajat saavat entistä kattavampia raportteja muun muassa ilmoitusten katselusta. Chatbottia ja chat-asiakastukea kehitetään muun muassa laajentamalla botin vastausvalikoimaa ja palvelemalla sen avulla käyttäjiä entistä tehokkaammin.

Kuntarekry.fi-sivuston avoimet työpaikat löydät täältä.

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista