Skip to main content

Miksi töihin kunta-alalle?

2.8.2019 11:34 Kalle Matihaldi

Miksi töihin kunta-alalle?

Kunta-ala tarjoaa paljon erilaisia vaihtoehtoja työurasi eri vaiheisiin. Harkitsitpa uusia askelia urapolullesi tai olet vasta aloittamassa työuraasi, kannattaa kuntasektori ottaa huomioon työllistäjänä. Tässä muutamia syitä miksi kunta-alalle kannattaa suunnata.

Monipuolisuus

Kunta-alalla on monipuolisesti erilaisia työtehtäviä. Kuntatöissä sinun on mahdollista kokeilla erilaisia toimialoja ja työtehtäviä ilman työnantajan vaihtoa. Vaikka usein ajatellaan, että kunta-alan työpaikat ovat sote- ja opetusalalla, on kunta-ala paljon tätä monipuolisempi. Tehtäviä löytyy laidasta laitaa erilaisista projekteista aina johtotehtäviin.

Lue myös: Kunta-ala on monipuolinen työllistäjä

Pitkät työsuhteet

Kunta-alalla työpaikat ovat yleensä stabiilimpia ja työsuhteet pitkiä. Työtehtäviä on paljon tarjolla ja jo esimerkiksi hyödyntämällä kuntien lyhyitä keikkatöitä, on mahdollista hankkia itselleen vakituinen työpaikka. Jos vakaa työnantaja on sinulle tärkeää, kannattaa tutustua julkisen sektorin työpaikkoihin tarkemmin.

Urakehitys

Kuten jo aiemmin mainittiin, kunta-alalla on monipuolisesti tarjolla erilaisia työtehtäviä. Tästä syystä kunta-alalla on myös mahdollista edetä omalla urallaan ja kehittää omaa osaamistaan. Julkisella sektorilla henkilökunnalle annetaan usein mahdollisuuksia osallistua erilaisiin koulutuksiin ja hankkia lisäosaamista.

Vastuullisuus

Kunta-ala on vastuullinen työnantaja. Julkinen sektori pyrkii jatkuvasti kehittymään ja luomaan nimenomaan kestävää kehitystä. Tämä näkyy myös siinä, että kuntatöissä otetaan huomioon ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävä kehitys. Kunta-alalla pääset toimimaan monenlaisissa yhteiskunnallisesti vaikuttavissa tehtävissä ja samalla voit myös vaikuttaa oman alueesi kehitykseen. Esimerkiksi hoitotyö, kasvatus ja infrastruktuurin ylläpito ovat aloja, joissa et tarvitse suurtakaan mielikuvitusta nähdäksesi, että työlläsi on väliä.

Jos vakuutuit ja olet hakemassa töitä, tutustu avoimiin työpaikkoihin

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista