Skip to main content

Mitä mieltä te olette työpaikkailmoituksista

27.3.2020 14:56

Mitä mieltä te olette työpaikkailmoituksista

Teimme loppuvuodesta kyselyn teille Kuntarekry.fi –sivuston vierailijoille ja ajattelimme jakaa kyselyn tuloksia myös teille. Tämän artikkelin tarkoituksena on pureutua vastauksiinne työnantajien julkaisemista työpaikkailmoituksista.

Ilmoitusten sisältö.

Suurin osa vastaajista pitää hyvänä ilmoituksista löytyviä tietoja koskien avoinna olevaa tehtävää sekä tietoa työnantajassa. Myös ilmoitusten kieltä pidettiin selkeänä ja suurimmassa osassa vastaajista työpaikkailmoitus herätti kiinnostuksen hakea kyseistä työpaikkaa. Ilmoitusten kuvat ja videot taas eivät herättäneet hakijoissa suurta mielenkiintoa. Toiveena oli myös työtehtävien palkat ja rekrytoiva yksikkö tuotaisiin paremmin esiin.

Vastausten mukaan työnantajien omat näkemykset erottuivat työpaikkailmoituksista ja niissä oli selkeästi nähtävissä eroavaisuuksia eri työnantajien kesken. Kokonaisuudessaan voidaan kuitenkin todeta, että pääosassa vastaajia työpaikkailmoitukset herättivät enemmän positiivisia ajatuksia kuin negatiivisia.

Ilmoitusten jakaminen sosiaalisissa medioissa

Työpaikkailmoitusten vinkkaaminen sosiaalisessa mediassa voi hyvinkin auttaa läheisiäsi tai ystäviä löytämään heille mielenkiintoisia tehtäviä. Vastaajista suurin osa löytää myös painikkeen, jonka avulla työpaikkoja voidaan jakaa omille verkostoille. Ja iloksemme huomasimme, että lähes 10 prosenttia vastaajista on myös jakanut työpaikkailmoituksia sosiaalisissa medioissa. Jos nyt itse mietit, mistä tämä painike löytyy käy etsimässä mielenkiintoinen työpaikkailmoitus ja etsi jakopainike sekä mahdollista verkostollesi tämän työpaikkailmoituksen löytäminen.

Työpaikkojen hakeminen

Suurin osa vastaajista löysi itselleen mielenkiintoisia tehtäviä ja on siirtynyt hakemaan tehtäviä Kuntarekryn kautta. Ja vaikka työpaikkojen hakeminen tapahtuu erillisessä portaalissa, mutta iloksemme kyselyn raporteista nähdään, että lähes 90 % prosenttia löytää helposti kohdan, josta hakulomaketta pääsee täyttämään.

Tutustu avoimiin työpaikkoihin