Skip to main content

Muista liikunta – myös etätöissä!

11.6.2020 12:11

Muista liikunta – myös etätöissä!

Toiset ovat tehneet etätöitä jo pitkään, toisille etätyöt tulivat tutuiksi vasta tämän kevään myötä. Etätöissä on omat hyvät ja huonot puolensa, ja osalle ne sopivat paremmin kuin toisille. Etätyön myötä myös päivärytmi on voinut muuttua. On kuitenkin yksi tärkeä asia, jota ei tulisi unohtaa, vaikka töitä tekisikin kotoa käsin, nimittäin liikunta.

Teemme pitkää päivää kotona ja istumme monta tuntia koneen edessä, tällöin liikunta helposti unohtuu. Kävelyt työpaikan kahvihuoneeseen ovat vaihtuneet muutaman metrin matkaksi kotikeittiöön. Kotona työskennellessä työmatkaa ei ole, jolloin aikaa säästyy mutta myös liikunta vähenee. Usein työmatkoilla tulee harrastettua hyötyliikuntaa, vaikka käyttäisikin autoa tai julkisia kulkuneuvoja. Ja juuri hyötyliikunta on sitä huomaamatonta, mutta niin hyödyllistä liikuntaa.

Löydä aika liikunnalle ja muista tauot

Miten vietät kahvi- ja lounastaukosi? Kokopäivän istuessasi pyri saamaan edes jonkin verran liikuntaa mukaan taukoihisi. Pienikin taukojumppa saa veren kiertämään paremmin, jolloin myös ajatus lähtee luistamaan selkeämmin ja työnteko muuttuu tehokkaammaksi. Aloita vaikka hartioiden, käsien ja niskan pyörittelyllä ja pyri tekemään taukojumpasta itsellesi rutiini.

Olisiko sinulla mahdollisuus osallistua palavereihin kävelyltä tai voisitko kahvitauolla tehdä happihyppelyn korttelin ympäri? Raitis ilma virkistää ja jo lyhytkin reippailu tuo lisää virtaa. Kokeile myös seisomatyöpistettä, mikäli sinulla on siihen mahdollisuus.

Pidä työpäivät normaalin pituisina ja muista pitää taukoja. Liikunnan tärkeyttä ei tule unohtaa kotioloissakaan. Kun pysyy aktiivisena työpäivän aikana, on myös työpäivän jälkeen helpompi jatkaa muihin päivän askareisiin. Usein liikunta myös rentouttaa ja vapauttaa, mikä voi johtaa uusiin ideoihin ja ratkaisuihin, kannattaa kokeilla!

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista