Paluu arkeen

5.8.2020 11:15

Paluu arkeen

Unohditko salasanasi? Etkö enää muista miten kahvinkeitin toimii? Unirytmikin on ihan mitä sattuu vai mitä? Päivien aikana sinut valtaa tunne, että olet ihan pihalla. Ei hätää, nuo ovat tuttuja asioita monille lomilta palaaville. Erään tarinan mukaan, on myös olemassa henkilöitä, jotka ovat loman aikana unohtaneet missä ovat töissä. Jos kesäloman aikana onnistuit rikkomaan rutiinit ja kykenit unohtamaan työhön liittyvät asiat, on se ainoastaan hieno asia. Tällöin voidaan todeta lomamoodin olleen onnistunut. Kuitenkin nyt se koittaa, paluu arkeen ja työn ääreen.

Pehmennä laskua

Jotta töihin paluu ei tuntuisi liian pahalta, kannattaa koittaa pehmentää laskua ja työn aloitusta erilaisin keinoin. Suunnittele muutaman ensimmäisen työpäivän ohjelma etukäteen ja tarpeeksi kevyeksi, jotta et ole heti ensimmäisten päivien aikana ylikuormittunut. Toki kaikille tämä ei ole mahdollista, mutta alkua voi keventää vaikkapa tekemällä ensimmäisestä viikosta lyhyemmän, ottamalla mukaan yhden tai kaksi vapaapäivää.

Pari ensimmäistä päivää voi mennä hieman rutiineja etsiessä ja miettiessä, mitähän täällä pitikään tehdä. Mutta jo muutaman päivän jälkeen työ alkaa taas tuntua normaalilta ja hommat alkavat luistaa. Vertaistukea löytyy varmasti työkavereista, jotka ovat myös palailemassa lomalta. Ja kohtahan se on taas seuraavakin loma edessä, muista se.

Mitä jos ei vain lähde?

Yleensä paluu töihin onnistuu muutamassa päivässä ja kaikki rullaa kuten aina ennenkin. Mutta ei tietenkään aina. Jos olet ollut jo useamman päivän tai viikon töissä ja ei vain lähde. Ei sitten millään. Tällöin uskon, että olet väärässä paikassa. Jos työ maistuu päivästä toiseen puulta, kannattaa harkita auttaisiko uusien tuulien etsiminen. Jos tuntuu, että uusien tuulien löytäminen voisi helpottaa paluuta arkeen, klikkaa alla olevasta linkistä ja tutustu kunta-alan avoimiin työpaikkoihin. Kenties sieltä löytyisi sinun urapolkusi seuraava askel.

Avoimet työpaikat

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista