Skip to main content

Profiilin tietojen kopioituminen työhakemuksille Kuntarekryssä

28.7.2020 13:03

Profiilin tietojen kopioituminen työhakemuksille Kuntarekryssä

Profiilin luominen ja työhakemus kannattaa tehdä huolella Kuntarekryn hakijaportaalissa. Voit tallentaa omat tietosi ja hyödyntää niitä myös tulevien työhakemustesi pohjana. Kun olet luonut profiilisi, muista klikata oikeasta laidasta ”PROFIILIN TIETOJEN KOPIOINTI” –kohtaan Kyllä. Sen avulla saat siirrettyä profiilitietosi hakulomakkeille myös jatkossa. Kannattaa kuitenkin jokaista hakemusta tehdessä varmistaa, että tiedot ovat siirtyneet lomakkeelle oikein.

oma_profiiili_kuntarekry.jpg

Mitä tietoja omaan profiiliin kopioituu?

Aloittaessasi uuden hakemuksen tekemistä, voit itse valita, haluatko kopioida tiedot siitä hakemuksesta, jonka olet viimeksi lähettänyt, vai omasta profiilistasi.

Profiilistasi kopioituu hakemuksille kaikki perustietosi, kuten henkilötiedot, tutkinnot, lisäkoulutukset ja työkokemus. Ota kuitenkin huomioon myös se, että työnantajat muodostavat hakulomakkeet rekrytointikohtaisesti ja valitsevat mitä kysymyksiä kysyvät. Profiilistasi kopioituvat vain ne tiedot joita työnantaja on hakulomakkeella kysynyt. Tästä syystä kaikki profiilin tietosi eivät välttämättä aina siirry hakemukselle.

Oman profiilisi tiedot pääset täyttämään OMA PROFIILI – välilehdellä. Tutkinnoista, koulutuksista ja työkokemuksista sinun kannattaa täyttää kaikki oleellinen tieto, koska niiden avulla rekrytoija saa parhaiten kuvan osaamisestasi ja soveltuvuudestasi haettavaan työtehtävään.

Jos käytät edellistä hakemustasi, kopioituvat tietosi siitä viimeisimmästä hakemuksesta, jonka olet lähettänyt Kuntarekryn kautta. Tässä kohtaa kannattaa kuitenkin myös ottaa huomioon, että työnantaja valitsee rekrytointikohtaisesti hakulomakkeen kysymyksen ja ne voivat vaihdella. Eli kaikki edelliseen hakemukseesi täyttämäsi tiedot eivät välttämättä kopioidu uudelle hakemukselle.

tietojen_kopiointi_kuntarekry-1.jpg

Älä käytä pelkkää kopiointia

Kuntarekry-palvelun käyttö on pyritty tekemään käyttäjälle helpoksi. Etenkin profiilitietojen ja edellisten hakemusten hyödyntäminen uusissa prosesseissa helpottaa ja nopeuttaa uusien paikkojen hakemista. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että jokainen hakuprosessi on yksilöllinen ja jokainen hakulomake voi tästä syystä sisältää erilaisia kysymyksiä, eikä ole samanlainen kuin aiemmin täyttämäsi hakulomake. Et siis pysty jättämään hakemuksia ainoastaan kopioimalla edellisen hakemuksesi. Hakemuksen tekemiseen kannattaa aina nähdä jonkin verran vaivaa, jotta varmistat hakemuksellasi pääsyn haastatteluun. Hakemuksesi on mahdollisuutesi vakuuttaa työnantaja siitä, että sinut kannattaa haastatella ja mahdollisesti valita kyseiseen työtehtävään.

Tästä työpaikkoja hakemaan