Skip to main content

Sijaisuuksien vastaanottaminen Kuntarekryssä

27.2.2020 07:21

Sijaisuuksien vastaanottaminen Kuntarekryssä

Olet ehkä ilmoittautunut sijaiseksi ja ihmetellyt, kun sijaisuuksia ja keikkatöitä ei ole alkanut kuulumaan. Tai ehkä niitä on kuulunut, mutta et ole ehtinyt napata niitä itsellesi. Keikkatöiden tarjoaminen ja sijaisuuksien täyttäminen tapahtuu organisaatiokohtaisesti ja niissä on eroja riippuen kuka työnantaja keikkalaisia hakee. Pääsääntöisesti Kuntarekryn kautta hoidettavia sijaisvälitystapoja on kuitenkin vain kaksi: keikkakalenteri ja automatisoitu tekstiviestihaku.

Keikkakalenteri

Työnantajat voivat julkaista sijaisuuksia suoraan Kuntarekryssä olevaan kalenteriisi. Näet omassa kalenterissasi ne keikat, joihin sinut on todettu sopivaksi sijaiseksi. Kalenteriin pääset kirjautumalla Kuntarekryyn. Omalla Kuntarekryn työpöydälläsi on painike Käytettävyys, jonka takaa kalenteri löytyy. Näet kalenteriin julkaistut keikat myös Tarjotut keikat -painikkeen takaa. Keikkakalenterin ja omien käytettävyys-tietojen parissa kannattaa pitää tiedot ajan tasalla, jotta sinulle voidaan tarjota sijaisuuksia.

Voit ilmoittaa kiinnostuksesi keikkaa kohtaan klikkaamalla sitä sijaistarvetta, jonka haluaisit tehdä. Sijaistarpeen tarkemmat tiedot avautuvat näkyviin ja voit klikata ”Ilmoittaudu” -painiketta. Työnantaja tekee päätöksen siitä, kenet keikalle palkataan ja ottaa yhteyttä yleensä suoraan valittuun työnhakijaan.

Tekstiviestit

Työnantaja lähettää työtarjoukset sijaisuuksista useimmiten tekstiviesteinä. Viestissä on tiedot sijaisuudesta ja ohjeet, miten viestiin vastataan. Tekstiviestiin vastataan puhelimen normaalilla vastaa-toiminnolla. Viestiksi kirjoitetaan vain se numerosarja, joka on mainittu työtarjousviestin lopussa. Jos vastausviestiin kirjoitetaan muita merkkejä kuin kyseinen numerosarja, viesti ei mene perille.

Tekstiviestien parissa sinun kannattaa huomioida se, että nopein vastaaja saa paikan ja hänet kiinnitetään sijaisuuten automaattisesti sekä tieto esimiehille keikkalaisesta lähtee samalla kertaa. Jos siis haluat napata keikkatyöt, kannattaa tekstiviestien kanssa olla nopeana ja ottaa työt vastaan heti kun huomaat viestin.

Mistä tiedän miten työnantajat toimivat?

Kuten jo alussa mainittiin, työnantajilla on erilaisia käytäntöjä toimia sijaisuuksien tarjoamisessa. Parhaan tiedon menettelytavoista saat työnantajalta, joten sinun kannattaa pyytää esimerkiksi haastattelussa työnantajaa kertomaan omista menettelytavoistaan sijaisrekrytoinnissa.

Ja heti kun olet jättänyt sijaishakemuksen, sinun selvittää miten työnantaja toimii haastatteluiden kanssa. Useat organisaatiot ylläpitävät jatkuvaa sijaishakua ja heidän tapansa toimia haastatteluiden ja tarkastusmerkintöjen kanssa eroaa myös toisistaan. Toiset kutsuvat hakijat perinteiseen tapaan itse haastatteluun, kun taas toisiin paikkoihin työnhakijan pitää itse olla yhteydessä ja varata haastatteluaika. Menettelytapa on yleensä ilmoitettu sijaishakemuksessa, joten olethan tarkkana, miten kyseisen työnantajan kanssa toimitaan.

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista