Skip to main content

Työnhakija, tätä kaikkea Kuntarekry sinulle tarjoaa

19.4.2023 09:20

Työnhakija, tätä kaikkea Kuntarekry sinulle tarjoaa

Kuntarekry ei ole pelkästään nettisivu, josta voit etsiä kuntien ja hyvinvointialueiden työpaikkoja. Toki se on tärkein toiminnallisuutemme, mutta löydät täältä myös paljon muuta.

Tästä artikkelista löydät vinkit siihen, kuinka saat Kuntarekrystä mahdollisimman paljon irti työnhakijana. Tutustu siis Kuntarekryn mahdollisuuksiin ja tehosta työnhakuasi!

Etsi avoimia työpaikkoja haluamillasi kriteereillä

Heti kuntarekry.fi -sivuston etusivulta voit ryhtyä etsimään avoimia työpaikkoja. Voit rajata hakua hakukentän yllä olevien valmiiden kategorioiden avulla tai tarkemmin avaamalla ”Rajaa hakua” painikkeesta lisää vaihtoehtoja.

Hakua voi suodattaa mm. tehtäväalueiden, työnantajan, sijainnin tai työsuhteen tyypin mukaan. Lisäksi voit kirjoittaa hakukenttään vapaasti vaikka tietyn tehtävänimikkeen, eli myös vapaasanahaku onnistuu.

Kuntarekryssä on jatkuvasti haettavana tuhansia eri toimialojen tehtäviä ympäri Suomen. Löydät täältä myös kesä- ja kausityöntekijöiden rekrytoinnit, harjoittelijahaut sekä keikkatyöpaikat!

Hae työpaikkaa helppokäyttöisessä hakijaportaalissa

Löytäessäsi mielenkiintoisen avoimen työpaikan, siirryt Kuntarekryn hakijaportaaliin painamalla ilmoitukselta ”Hae työpaikkaa” painiketta. Mikäli käytät palvelua ensimmäistä kertaa, tulee sinun rekisteröityä eli luoda itsellesi tunnukset. Jatkossa voit kirjautua sisään suoraan tunnuksillasi etusivun oikean yläkulman kirjautumisikkunan kautta.

Hakijaportaalissa voit täydentää omaan profiiliisi kaikki perustietosi, koulutus ja työkokemus mukaan lukien. Voit käyttää profiiliasi jatkossa pohjana kaikille uusille hakemuksille, jolloin sinun ei tarvitse joka kerta täyttää samoja tietoja uudestaan. Voit myös aloittaa jättämällä ensimmäisen hakemuksen, ja kopioida hakemuksen tiedot profiiliisi. Uutta hakemusta aloittaessa voit valita, käytätkö pohjana profiilisi vai edellisen hakemuksesi tietoja.

Lisäksi näet hakijaportaalissa kaikki aiemmat hakemuksesi, eli voit uutta hakemusta tehdessäsi esimerkiksi katsoa, miten olet sanoittanut asioita aiemmissa hauissa. Portaalista näet myös keskeneräisten hakuprosessien tilan, mikäli sinua alkaa mietityttää rekrytointiprosessin eteneminen.

Jätä keikkatyöhakemus tai avoin hakemus järjestelmään

Voit myös jättää yleisen keikkatyöhakemuksen sijaisuuksien tekoa varten Kuntarekry-järjestelmään, ja kohdistaa sen näkymään haluamillesi työnantajille esimerkiksi tietyllä työssäkäyntialueella.

Vastaavasti voit jättää yleisen avoimen hakemuksen Kuntarekry-järjestelmään ja valita sen näkyväksi useammallekin työnantajalle kerralla. Avoin hakemus on loistava keino osoittaa kiinnostuksesi sinua kiinnostavalle työnantajalle.

Lue lisää ja jätä keikkatyöhakemus

Lue lisää ja jätä avoin hakemus

Aktivoi hakuvahti helpottamaan työnhakuasi

Mikäli sopivaa työpaikkaa ei juuri nyt ole avoinna, voit luoda itsellesi kätevän hakuvahdin. Kuntarekryn hakuvahti ilmoittaa sinulle automaattisesti sähköpostiisi uusista, hakukriteerejäsi vastaavista työpaikkailmoituksista, kun niitä julkaistaan. Näin sinun ei tarvitse käydä sivustolla jatkuvasti katsomassa, olisiko paikkoja avautunut, vaan voit rauhassa odotella ilmoitusta uusista työpaikoista!

Hakuvahdin käyttöönotto on helppoa – teet vain kuntarekry.fi -sivustolla haun valitsemillasi kriteereillä ja sitten tulossivun alalaidasta jätät sähköpostiosoitteesi hakuvahdille, jonka nimeät haluamallasi tavalla. Hakuvahdin tilaus pitää vain vahvistaa omasta sähköpostista, ja valmista tuli.

Voit tehdä haun niin monella eri hakukriteerillä kuin haluat ja ei haittaa, mikäli tulossivu on tyhjä eli avoimia työpaikkoja ei ole – hakuvahdin voi silti aktivoida.

LISÄTIETOJA HAKUVAHDISTA

Tutustu työnantajaan ennen hakemista

Kuntarekry.fi -sivuston vasemman yläkulman navigaatiopalkista löytyy kohta ”Tutustu työnantajiin”. Täältä löydät kaikkien Kuntarekryä käyttävien työnantajien esittelysivut, joilla he kertovat organisaatiostaan työpaikkana.

Työnantajaesittelyihin pääsee tutustumaan aina myös työpaikkailmoitusten kautta. Esittelyn lukeminen onkin hyvä keino esimerkiksi valmistautua hakemuksen jättämiseen tai haastatteluun!

TUTUSTU TYÖNANTAJIIN

Opi työnhausta ja työelämästä

Navigaatiopalkista pääset myös Työelämäuutiset -sivulle, jossa julkaistaan joka viikko uutta sisältöä liittyen työelämään, työnhakuun ja Kuntarekryn käyttöön. Työelämäuutiset jakautuu viiteen kategoriaan: ajankohtaista, tapahtumat, työelämä, töitä hakemassa ja uratarinat.

Töitä hakemassa -kategorian artikkelit ovat pääasiassa hyödyllisiä työnhakuvinkkejä – löydät käytännön ohjeita mm. työhakemuksen laatimiseen sekä työhaastatteluun valmistautumiseen. Tutustumalla uratarinoihin saat paremman käsityksen siitä, millaista työskentely kuntaorganisaatioiden ja hyvinvointialueiden erilaisissa tehtävissä on.

KAIKKI ARTIKKELIT

Ota hakijan opas avuksi tarvittaessa

Kuntarekry.fi -sivustolta löydät myös kattavan hakijan oppaan, josta saat vastauksia Kuntarekryn käyttöön liittyviin kysymyksiisi, koskivat ne sitten työpaikkojen etsimistä sivustolla tai hakijaportaalin käyttöä.

Mikäli ongelma ei ratkea hakijan oppaankaan avulla, voit olla yhteydessä asiakastukeemme tuki@kuntarekry.fi.

HAKIJAN OPAS

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Kuntarekry löytyy Facebookista, Instagramista, LinkedInistä, Twitteristä ja TikTokista. Julkaisemme kaikissa näissä kanavissa uutta sisältöä viikoittain – avoimia työpaikkoja, työnantajien ja toimialojen esittelyjä sekä työnhakuvinkkejä.

Ota siis @kuntarekry seurantaan niin saat kätevästi tiedon ajankohtaisista asioista työnhakusi tueksi!

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista