Vastuullisia kesäduuneja

26.10.2020 11:02 Kaisa Helminen

Vastuullisia kesäduuneja

Kuntarekry osallistui myös tänä vuonna Oikotien Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan. Vastuullinen kesäduuni -kampanjan tavoitteena on parantaa nuorten kesätyökokemuksia ja tarjota heille laadukkaita ja vastuullisia kesätyöpaikkoja. Tänä vuonna Kuntarekry sai valita kaikkien kampanjaan osallistuneiden toimijoiden joukosta vuoden 2020 innovatiivisimman kesätyökäytännön!

Innovatiivisin kesätyökäytäntö

Tämä kesä ei ollut ihan semmoinen, mitä alku vuonna saatoimme odottaa. COVID-19 tuoma tilanne laittoi meidät pohtimaan, kuinka hoitaa asioita etänä ja käyttämään luovuttaa tehdä asiat eri tavalla kuin olimme tottuneet. Myös innovatiivisuus sai tänä vuonna uuden merkityksen.

Kävimme läpi kaikki kampanjaan osallistuneet toimijat sekä heidän kesätyökäytäntönsä. Joukosta löytyi yksi kesätyöpaikka ylitse muiden, jossa kesätyökäytäntö oli poikkeuksellisen innovatiivista. Voittajaksi valikoitui Wärtsilän Summer Power Virtual -kokonaisuus. Wärtsilän Summer Power Virtual -kokonaisuus osoitti, että heillä kesätyöntekijöihin panostetaan ja heidän kanssaan tähdätään myös pidemmälle kuin vain yhteen kesään. Wärtsilä onnistui myös toimimaan tässä poikkeuksellisessa tilanteessa ketterästi sekä tekemään rohkeasti asioita, joita heillä ei ennen oltu tehty.

Kuntarekryn palvelupäällikkö Anne-Mari Nivukoski kommentoi valintaa seuraavasti: ”Tässä oli innovatiivisesti tuotu virtuaaliseksi ja kehitetty edelleen jo olemassa ollutta toimintatapaa. Poikkeustilan tuomat haasteet on ajoissa huomattu, siihen on haluttu aidosti reagoida ja onkin keksitty toimiva ratkaisu, jossa on useita erilaisia elementtejä. Kesätyöntekijät on otettu aidosti osaksi työyhteisöä ja tuettu heidän onnistumistaan työssään ja annettu myös eväitä tulevaisuuteen.”

Paljon onnea Wärtsilä!

Kuntarekrystä löydät joka vuosi useita kunta-alan kesätyöpaikkoja. Kuntarekryn kautta voit työllistyä kuntiin, kaupunkeihin, sairaanhoitopiireihin ja moniin muihin kunta-alan toimijoihin. Kesätyöpaikkojen haku käy kuumimmillaan alkuvuonna, tammi-maaliskuussa. Muista olla ajoissa asialla!

Lähteet:
https://kesaduuni.org/vuoden-innovatiivisin-kesatyokaytanto-wartsila/

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista