Skip to main content

Ylä-Savon SOTEn joulukalenteri!

18.12.2019 15:20

Ylä-Savon SOTEn joulukalenteri!

Ylä-Savon SOTE on luonut joulumieltä julkaisemalla joulukalenteria Facebookissa joulukuun ajan. Kävimme haastattelemassa koulutus- ja rekrytointivastaava Tarja Lehtomäkeä joulukalenteriprojektista ja saimme kuulla, mistä idea on saanut alkunsa ja kuinka se päätyi organisaation Facebookin aikajanalle.

Lähipiirin kalenterista se ajatus sitten lähti

Ajatus organisaation joulukalenterista syntyi, kun Tarja keksi tehdä muutama vuosi sitten lähipiirilleen WhatsAppin kautta joulukalenterin. Päivittäin luukusta avautui teksti, päivämäärä ja kuva. Teksteissä esiintyi runo tai joululaulunsanoja, jotka sopivat kulloisenkin kuvan teemaan. Joulukalenteri sai paljon positiivista huomiota WhatsAppin kautta.

–Eräänä aamuna pohdin ajomatkalla töihin, millä tavoin voisin ilahduttaa asiakkaitamme ja henkilökuntaamme. Tuo asia tulisi tehdä niin, että Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän takaa paljastuvat omat työntekijät, heidän ajatuksensa ja työtehtävänsä kuntayhtymässä. Sitä aikani pohdittuani, hoksasin Facebookin käyttömahdollisuuden tässä yhteydessä, Tarja kertoo. Tarjan työparina ja toisena joulukalenterin promoottorina on toiminut kotihoidon kehittäjä Juho Rytkönen.

Monialaiset työtehtävät ja henkilöstö esiin kalenterin avulla

Ylä-Savon SOTE tuo joulukalenterin avulla esiin kuntayhtymän monialaisia työtehtäviä ja henkilöitä, jotka näitä töitä tekevät. Kuntayhtymän viestintäyksikkö on luonut joulukalenterille pohjan, johon henkilöstö on vienyt omat julkaisunsa ja tekstinsä.

–Joka päivä luukusta avautuu ennalta sovitun mukaisesti jonkun henkilökuntamme jäsenen julkaisu, jossa on hänen valitsemansa kuva ja teksti. On ollut todella hienoa huomata, että kaikki ovat paneutuneet asiaan ja meillä on oikeasti loistava henkilökunta. Ja tämä on tosiasia, ei klisee, Tarja iloitsee.

Arvontaa joka viikko ja pääpalkinto jouluaattona

Joulukalenterin tykkääjien ja kommentoijien kesken arvotaan joka viikko aktiivisuusranneke. Pääpalkintona on kuukauden kuntosalikortti, johon sisältyy kuntosaliohjelma ja juomapullo. Pääpalkinto arvotaan jouluaattona. Siis viimeistään nyt kannattaa ottaa joulukalenteri seurantaan ja jännityksellä odottaa, kuka henkilöstöstä avautuu aaton luukusta.

Positiivinen palaute tuo joulumielen

Tarja kertoo, että Ylä-Savon SOTEn joulukalenteri on saanut Facebookin yleisöltä, kuntayhtymän asiakkailta ja yhteistyökumppaneilta sydämellisen vastaanoton. Myös henkilöstöltä on tullut pelkästään positiivista palautetta. Tämä jos mikä on tuonut joulukalenterin promoottoreille hyvän joulumielen.

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista