Skip to main content

Työnhaku kannattaa myös kesällä

9.7.2019 12:29 Kalle Matihaldi

Työnhaku kannattaa myös kesällä

Kesä. Aika rentoutua ja ladata akkuja. Ja samalla ehkä jatkaa hyvin alkanutta, mutta edelleen käynnissä olevaa työnhakua. Kesällä monet toimistot ja työpaikat hiljenevät, joten kannattaako työnhakuun käyttää aikaa? On uskomuksia, että kesällä ei tapahdu suuria mullistuksia työelämässä. Se voi olla totta, mutta totta on myös se, että kesällä on aivan yhtä hyvin mahdollisuuksia päästä uudelle työuralle. Tässä muutama syy jatkaa työnhakua myös kesällä.

Vähemmän kilpailua

Monet ihmiset uskovat myyttiin, että kesällä ei rekrytoida eikä tarjolla ole uusia työpaikkoja. Tämä uskomus voi olla sinun kannaltasi hyvä asia. Kun kilpailijoita on vähemmän, on erottuminen ja työpaikan nappaaminen myös helpompaa.

Työpaikkoja on edelleen tarjolla

Totuus on, että työpaikkoja on tarjolla myös kesällä. Jos vain lepäilet laakereillasi ja jätä huomiotta mahdolliset sinulle sopivat paikat, voit nukkua onnesi ohi. Älä siis menetä mahdollisuuksiasi, vaan käytä kesä hyödyksi. Jotta, et missaa mahdollisuuksiasi, ota käyttöön Kuntarekryn hakuvahti. Se ilmoittaa, kun sinulle sopivia paikkoja tulee tarjolle.

Iloisemmat ihmiset

Kaamos on väistynyt. Päivät ovat pidempiä ja aurinko paistaa. Ihmisten mieliala on korkeammalla kuin talven synkkyydessä tai syyssateissa. Käytä siis tätä hyödyksesi olemalla myös itse avoin ja positiivinen työnhakija.

Helpompi työnaloitus

Kesäisin työpaikoilla on varmasti hiljaisempaa ja kevään pahin kiire on selätetty. Uudelle työntekijälle tämä tarkoittaa myös parempaa mahdollisuutta tutustua uuteen työyhteisöön ja päästä perehtymään uuteen työhönsä.

Kuitenkin kuten alussa mainitsin, kesällä on aika rentoutua ja ladata akkuja. Älä siis ota turhaa stressiä työnhausta ja uusien työpaikkojen tutkimisesta. Varaa esimerkiksi yksi päivä viikosta, jolloin tutkit mahdollisuuksia ja teet tarvittaessa hakemuksia. Näin ollen sinulle jää aikaa myös rentoutumiseen ja kesästä nauttimiseen.

Kesällä on myös tarvetta eri mittaisiin sijaisuuksiin. Kenties sitä kautta voisi löytyä myös seuraava pidempi urapolku. Tutustu sijaisuuksiin tarkemmin täällä

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista