Erottuminen on yksi tekijä, jota painotetaan työnhaussa etenkin, kun puhutaan kirjallisista työhakemuksista tai työhaastatteluista. Erottuminen mahdollistaa sen, että jäät rekrytoijan mieleen ja nappaat työpaikan kilpailijoidesi edestä. Ennen työhaastattelua erottuminen on hieman vaikeampaa, kun apuvälineinäsi toimivat vain työhakemuksesi ja CV:si. Haastattelussa pystyt paremmin erottumaan tuomalla esiin oman persoonasi sekä pyrkimällä vuorovaikutteiseen keskusteluun.
Muotoile hakemuksesi vaadittavan työtehtävän mukaan
Yleensä työhakemuksissa tehdään se yleinen virhe, että useisiin paikkoihin haetaan samalla hakemuspohjalla. Vaikka pohja olisi kuinka hyvä, usein siitä paistaa läpi yleiskuva sen sijaan, että hakemuksessa olisi mietitty tarkemmin mitä vahvuuksia minulla on juuri tähän tiettyyn toimenkuvaan. Käytä hakemuksessa esimerkkejä äläkä tyydy pelkästään yleisiin kuvauksiin. Kerro mikä houkutteli sinut hakemaan juuri tähän tehtävään ja miksi juuri sinä olisit oikea henkilö tehtävään.
Tutustu organisaatioon ennakkoon
Osoita rekrytoijalle, että ymmärrät organisaatiota, sen toimintaa ja kulttuuria. Vielä parempi, jos voit vastata johonkin tiettyyn organisaation arvoon tai ongelmaan, joita he kohtaavat. Näin teet rekrytoijaan vaikutuksen sillä, että tiedät, minne olet hakemassa ja todistat olevasi oikeasti kiinnostunut tehtävästä.
Ole rohkea ja haasta rekrytoijaa
Haastattelut kulkevat yleensä niin, että rekrytoija haastattelee ja työnhakija vastaa. Kuitenkin haastattelu itsessään on jo mahdollisuus erottua. Esitä rohkeasti kysymyksiä ja ole valmis haastamaan myös rekrytoijaa. Valmistele kysymyksiä haastatteluun etukäteen. Niiden avulla saat hyvin tietoa, sovitko kyseiseen organisaatioon ja onko paikka sinulle se oikea.
Ole oma itsesi
Meille tarjotaan hyvin usein vinkkejä, miten tehdä sitä ja tätä. Muista kuitenkin, että jo itsessään olemme kaikki erilaisia. Älä siis vedä rooleja tai esitä osaavasi jotain mitä et osaa. Paras roolisi on olla oma rehellinen itsesi ja osoittaa motivaatiota ja innostusta oppia kehittyä työntekijänä.
Lue myös: Työnhakija on aina kauppamies
Haluatko kokeilla toimivatko nämä vinkit käytännössä? Tutustu avoimiin työpaikkoihin alla olevasta painikkeesta ja jätä hakemuksesi.
Tutustu avoimiin työpaikkoihin