Kuinka erottua työnhakijana?

6.11.2019 06:33

Kuinka erottua työnhakijana?

Erottuminen on yksi tekijä, jota painotetaan työnhaussa etenkin, kun puhutaan kirjallisista hakemuksista tai työhaastatteluista. Erottuminen mahdollistaa sen, että jäät rekrytoijan mieleen ja nappaat työpaikan kilpailijoidesi edessä. Ennen haastattelua erottuminen on hieman vaikeampaa. Työkaluinasi tässä toimivat työhakemuksesi ja CV:si. Haastattelussa taas voit parhaiten erottua tuomalla esiin oman persoonasi sekä pyrkimällä vuorovaikutteisiin keskusteluun.

Muotoile hakemuksesi vaadittavan työtehtävän mukaan

Yleensä työhakemuksissa tehdään se yleinen virhe, että useisiin paikkoihin haetaan samalla hakemuspohjalla. Vaikka pohja olisi kuinka hyvä, usein siitä paistaa läpi yleiskuva sen sijaan että olisi mietitty tarkemmin mitä vahvuuksia minulla on suhteessa tähän tiettyyn toimenkuvaan. Käytä hakemuksessa esimerkkejä äläkä tyydy pelkästään yleisiin kuvauksiin. Kerro mikä houkutteli sinut hakemaan juuri tähän tehtävään ja miksi juuri sinä olisit oikea henkilö tehtävään.

Tutustu organisaatioon ennakkoon

Osoita rekrytoijalle, että ymmärrät organisaatiota ja sen kulttuuria. Vielä parempi on, jos voit vastata johonkin tiettyyn organisaation arvoon tai ongelmaan joita he kohtaavat. Näin teet rekrytoijaan vaikutuksen sillä, että tiedät, minne olet hakemassa ja oikeasti kiinnostunut tehtävästä.

Ole rohkea ja haasta rekrytoijaa

Haastattelut yleensä kulkevat niin että rekrytoija haastattelee ja työnhakija vastaa. Kuitenkin haastattelu itsessään on jo mahdollisuus erottua. Esitä rohkeasti kysymyksiä ja ole valmis haastamaan myös rekrytoijaa. Valmistele kysymyksiä haastatteluun. Niiden avulla saat hyvin tietoa, sovitko organisaatioon ja onko se sinulle oikea paikka.

Ole oma itsesi

Aina meille tarjotaan vinkkejä (tiedän! myös tämä kirjoitus), miten tehdä sitä ja tätä. Muista kuitenkin, että jo itsessään olemme kaikki erilaisia. Älä siis vedä rooleja tai esitä osaavasi jotain mitä et osaa. Paras roolisi on olla oma rehellinen itsesi ja osoittaa motivaatiota ja innostusta oppia kehittyä työntekijänä.

Lue myös: Työnhakija on aina kauppamies

Haluatko kokeilla toimivatko nämä vinkit käytännössä? Tutustu avoimiin työpaikkoihin alla olevasta painikkeesta ja jätä hakemuksesi.

Tutustu avoimiin työpaikkoihin

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista