Skip to main content

Kuinka varmistan, että minulle tarjotaan keikkatöitä?

6.9.2023 12:18

Kuinka varmistan, että minulle tarjotaan keikkatöitä?

Sijaisuuksien eli keikkatöiden hakeminen Kuntarekryn kautta on helppoa ja useat työnantajat hyödyntävät keikkalaisia aktiivisesti osana oman arkensa pyörittämistä.

Keikkatöiden hakemisessa on kuitenkin muutamia asioita, joita sinun kannattaa huomioida varmistaaksesi, että sinulle voidaan tarjota keikkoja.

1. Selvitä oikea hakutapa

Jotkut työnantajat julkaisevat Kuntarekryssä omia sijaisrekrytointi-ilmoituksia, jotka ovat yleensä aina auki ja joiden kautta voit hakea kyseisen organisaation keikkatöihin. Mikäli sinua kiinnostavalla työnantajalla on oma keikkatyöilmoitus, hae aina sijaisuuteen sen kautta.

Mikäli sinua kiinnostavalla työnantajalla ei kuitenkaan ole omaa avointa keikkatyöhakua Kuntarekryssä, voit jättää myös yleisen keikkatyöhakemuksen Kuntarekry-järjestelmään.

Työnantajien käytännöt vaihtelevat sen suhteen, kuinka he hoitavat haastattelut ja tekevät valinnat ns. keikkatyörinkiin hyväksyttävistä hakijoista. Menettelytapa on yleensä ilmoitettu sijaisrekrytointi-ilmoituksessa, joten olethan tarkkana, miten kyseisen työnantajan kanssa toimitaan.

Lue lisää keikkatyön hakemisesta täältä.

2. Kohdista hakemuksesi laajemmin

Jättämällä sijaishakemuksesi Kuntarekryn yleisen keikkatyöhakemuksen kautta, voit merkitä hakemukselle ne työnantajat ja alueet, joiden keikkoja haluat vastaanottaa. Työssäkäyntialueellasi saattaa toimia useita Kuntarekryä käyttäviä organisaatioita, joten valitessasi aluerajauksen, hakemuksesi näkyy kaikille sillä alueella Kuntarekryä käyttäville työnantajille.

Hakulomakkeessa on myös välilehti Kiinnostus. Kun vastaat tämän välilehden kysymyksiin, hakemuksesi näkyy kaikille niille työnantajille, joihin vastauksesi sopivat.

3. Pidä käytettävyytesi ajan tasalla

Kun pidät käytettävyyskalenterisi ajan tasalla, nouset työnantajalle näkyviin vain niihin keikkatyövuoroihin, jotka sopivat aikatauluusi. Kalenteriin voit siis merkitä jo etukäteen ne päivät, jolloin et ole käytettävissä. Tämä parantaa mahdollisuuksiasi ottaa vastaan juuri ne keikat, jotka sopivat sinulle.

Käytettävyystietojasi pääset muokkaamaan Kuntarekryn hakijaprofiilisi Käytettävyys –välilehdeltä. Kirjaudu hakijaportaaliin täältä.

4. Vastaa tekstiviestiin nopeasti

Useimmat työnantajat ilmoittavat keikkatöistä tekstiviestillä, jolloin nopein viestiin vastannut kiinnitetään automaattisesti kyseiseen sijaisuuteen. Älä siis jää odottamaan sopivampaa hetkeä huomatessasi viestin, vaan toimi heti.

Voit saada tarjouksia sijaisuuksista myös suoraan Kuntarekryssä olevaan kalenteriisi, josta saat erillisen ilmoituksen. Lue lisää keikkatöiden vastaanottamisesta täältä.

5. Mitä tehdä, jos et saa työtarjouksia?

Työnantajilla on erilaisia menettelytapoja, joiden perusteella he tarjoavat keikkatöitä. Tiedustele menettelytavoista työnantajalta ja varmista heiltä, että tietosi näkyvät oikein.

Kuntarekry tarjoaa työnantajille rekrytointijärjestelmän ja työnhakijoille / keikkalaisille apua järjestelmän käytössä, mutta varsinaisista menettelytavoista ja rekrytointipäätöksistä vastaavat aina työnantajat itsenäisesti.

Katso avoimet sijaishaut

jätä yleinen keikkatyöhakemus

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista