Skip to main content

Kunnissa tarjolla ennätysmäärä kesätöitä

24.2.2021 11:32

Kunnissa tarjolla ennätysmäärä kesätöitä

Kunta-ala tarjoaa tänä vuonna enemmän kesätöitä kuin aikaisemmin. Kuntatyönantajien mukaan kunta-ala työllistää tai tukee tänä vuonna jopa 59 000 nuoren kesätöitä. Aikaisempina vuosina kunta-ala on työllistänyt tai tukenut noin 40 000 nuoren kesätöitä. Tämä näkyy myös Kuntarekryssä, sillä kesätyöpaikkailmoituksia on tänä vuonna ollut Kuntarekryssä hurja määrä ja uusia ilmoituksia tulee lisää päivittäin!

Kunta-alat tarjoavat kesätöitä hyvin monipuolisesti eri aloilta. Suosituimpia kesätyöpaikkoja ovat puisto- ja puutarhatyöt, siivous- ja kunnossapidon tehtävät sekä hoitoalan ja varhaiskasvatuksen tehtävät. Lisäksi kunnat tarjoavat kesätöitä myös kulttuuri- ja nuorisopalveluiden sekä sosiaalisen median ja markkinoinnin parista. Noin puolet kuntien kesätöistä menee peruskoululaisille ja lukiolaisille ja noin kolmasosa menee ammattiin opiskeleville sekä yliopisto-opiskelijoille.

Kuntatyönantajien mukaan viime kesänä korona vaikutti kesätyöpaikkoihin jonkin verran ja osa kunnista joutui perumaan jo sovittuja kesätyöpaikkoja. Tänä vuonna ei vielä tiedetä miten kesätyöpaikoille käy, tällä hetkellä vaikuttaa kuitenkin lupaavalta, että kesätyöt tulisivat toteutumaan. Mikäli kunnissa toimintaa ja palveluja jouduttaisiin taas sulkemaan tai rajaamaan, voi se näkyä myös tulevan kesän kesätöissä.

Hae kesätöitä nyt!

Kesätyöhaku päättyy osassa kunnista helmikuun lopussa, joten nyt kannattaa viimeistään alkaa hakea kesätyöpaikkoja, mikäli kesäksi töitä haluaa saada. Toki on myös kuntia, joissa haku jatkuu vielä maaliskuulle ja kuten sanottu uusia kesätyöpaikkoja tulee edelleen hakuun ja niissä hakuaika jatkuu tietysti helmikuuta pidemmälle. Kunta-alan kesätyöpaikkoja pääset hakemaan alla olevasta painikkeesta!

AVOIMIIN KESÄTYÖPAIKKOIHIN TÄSTÄ

Kuntatyönantajien koko artikkelin pääset lukemaan täältä: https://www.kt.fi/uutiset-ja-tiedotteet/2021/kunnat-tarjoavat-nuorille-aiempaa-enemman-kesatoita

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista