Skip to main content

Oman profiilin hyödyntäminen Kuntarekryssä

15.2.2021 10:48

Oman profiilin hyödyntäminen Kuntarekryssä

Työnhakijana pystyt hyödyntämään omaa profiiliasi ja näin ollen helpottamaan myös omaa työnhakuasi. Haastattelimme Kuntarekryn palveluasiantuntija Veeraa ja selvitimme parhaat vinkit oman profiilin hyödyntämiseen.

Miten Kuntarekryssä omaa profiilia voi parhaiten hyödyntää?

  • Kun pidät profiilissasi työkokemukset ja tutkinnot ajan tasalla, hakulomakkeiden täyttäminen helpottuu paljon. Kun sallit tietojen kopioinnin profiilista, ne siirtyvät uudelle hakulomakkeelle automaattisesti. Näin sinun ei tarvitse kirjoittaa kaikkia tietojasi alusta alkaen, kun aloitat täyttämään uutta hakemusta. Tämä siis nopeuttaa työnhakua huomattavasti!

Mitä kaikkia tietoja voin liittää omaan profiiliini?

  • Profiiliin voit täydentää omat perustietosi, tutkinnot, ja lisä- ja täydennyskoulutukset sekä työkokemuksesi.
  • Huomioithan että hakulomakkeelle siirtyy profiilista kuitenkin vain ne tiedot, joita työnantaja kyseisellä hakulomakkeella kysyy. Kaikki profiiliin syöttämäsi tiedot eivät siis välttämättä tule näkyviin hakulomakkeelle. Työnantaja saattaa kysyä myös sellaisia tietoja, joita et omaan profiiliisi ole tallentanut, jolloin sinun tulee täydentää ne hakulomakkeelle.

Milloin omaa profiilia olisi hyvä päivittää?

  • Profiilia kannattaa päivittää aina silloin, kun koulutuksiin, työkokemuksiin tai perustietoihin tulee muutoksia. Myös sähköpostin tai puhelinnumeron muutokset kannattaa aina päivittää profiiliin heti. Perustiedot päivittyvät automaattisesti kaikkiin jätettyihin hakemuksiin, kun muokkaat niitä. Työkokemukset, tutkinnot ja koulutustiedot puolestaan eivät päivity jo jätettyihin hakemuksiin.
  • Kannattaa myös muistaa käydä kirjautumassa profiiliin säännöllisesti, vaikka ei olisi mitään päivitettävää. Tietosuojalakien ja asetusten mukaisesti profiilit poistuvat 2 vuoden kuluttua viimeisimmästä kirjautumisesta. Joten jos haluat säilyttää profiilisi tiedot, kirjaudu sinne ainakin kahden vuoden välein.

Miten pystyt liittämään profiilissa olevat tiedot hakulomakkeelle?

  • Oma profiili -välilehdellä on tämä kohta, jossa voit päättää, voidaanko profiilin tiedot kopioida uusille hakemuksille. Kun valitset tähän ”Kyllä”, järjestelmä kysyy sinulta aina uutta hakemusta aloittaessa, kopioidaanko tiedot profiilistasi vai viimeisimmältä hakemukseltasi. Jos sinulla ei ole aikaisempia hakemuksia, tiedot kopioituvat automaattisesti profiilistasi.

Tuleeko jotain muuta oleellista mieleen?

  • Kannattaa aina käyttää profiilia luodessa henkilökohtaista sähköpostiosoitetta, ei esimerkiksi oppilaitoksen tai työpaikan osoitetta. Sähköpostin avulla saat palautettua unohtuneen salasanan ja tarkistettua käyttäjätunnuksesi. Jos profiilissasi on oppilaitoksen sähköpostiosoite ja olet jo valmistunut, niin et saa enää palautettua salasanaa, sillä tuo sähköpostiosoite ei enää ole käytössäsi. Henkilökohtainen sähköpostiosoite todennäköisesti pysyy käytössäsi aina, joten myös tunnuksen tarkistus ja salasanan vaihto onnistuu!

KÄY PÄIVITTÄMÄSSÄ PROFIILISI TÄSTÄ

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista