Skip to main content

Omat vahvuudet työnhaussa - miten tuoda ne esille?

28.5.2020 10:02 Kaisa Helminen

Omat vahvuudet työnhaussa - miten tuoda ne esille?

Meillä kaikilla on omat vahvuutemme. Aina niiden tiedostaminen ei kuitenkaan ole helppoa tai vaikka tiedostaisimmekin omat vahvuutemme, emme välttämättä tiedä kuinka toisimme ne esille. Työnhaussa omien vahvuuksien tunnistaminen ja esiintuominen on kuitenkin hyvin tärkeää. Vaikka et olisikaan tottunut puhumaan omista vahvuuksistasi, niin työnhaussa se kannattaa ja on jopa toivottua. Vahvuuksiasi ovat ne asiat, joista pidät, joissa koet onnistuvasi ja joista olet ehkä joskus saanut kiitosta tai positiivista palautetta.

Omat vahvuuteni työnhaussa

Välillä on muutenkin hyvä pysähtyä miettimään asioita, joissa on hyvä. Liian usein tulee mietittyä vain asioita, joissa on vielä parantamisen varaa. Meillä jokaisella on kuitenkin omat vahvuutemme, jotka voivat olla eduksemme työnhaussa. Usein olemme vahvoilla niissä asioissa, joista myös pidämme, joten voit lähteä miettimään asioita, joista todella pidät ja joissa tunnet onnistuvasi.

Jos pidät tai olet hyvä esimerkiksi kuuntelemisessa, järjestelmällisyydessä tai vaikka organisoinnissa, kannattaa nämä asiat ehdottomasti tuoda esiin myös työnhaussa. Usein työelämässä arvostetaan ihan arkisiakin asioita. Jos tuntuu, ettet löydä omia vahvuuksiasi, kannattaa kysyä ystäviltäsi, missä he kokevat sinun olevan hyvä ja mitkä he näkevät vahvuuksinasi. Voit löytää ihan uusiakin vahvuuksia, joita et olisi itse keksinyt.

Miten tuoda vahvuudet esiin

Kun olet tiedostanut vahvuutesi, on aika tuoda ne esiin. Vahvuudet kannattaa tuoda esiin esimerkkien avulla. Jos vahvuutesi on esimerkiksi järjestelmällisyys, kannattaa ehdottomasti kertoa kuinka tämä näkyy arjessasi. Pidätkö esimerkiksi kotisi tavarat jatkuvasti hyvässä järjestyksessä vai suoritatko aina yhden tehtävän huolellisesti loppuun ennen kuin aloitat seuraavaa?

Mikäli sinulla on useampia vahvuuksia, kuten varmasti onkin, ei välttämättä kannata kirjata kaikkia niitä työhakemukseen, vaan valitse esimerkiksi kolme mielestäsi merkittävintä juuri kyseisen työpaikan näkökulmasta, johon olet hakemassa. Kun omia vahvuuksiasi vastaava työpaikka löytyy, tuntuu myös itse työnteko mielekkäältä, kun tietää että osaa!

Lue myös: Työhakemus - tässä hyvät vinkit

Avoimet työpaikat löydät täältä

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista