Skip to main content

Päivystyksen peruskoulusta valmius työskennellä päivystävänä lääkärinä

15.2.2021 12:39

Päivystyksen peruskoulusta valmius työskennellä päivystävänä lääkärinä

Ideoimme vuoden 2020 jälkimmäisellä puoliskolla yhteistyössä Kuntarekryn, KYSin Rekrytointipalvelujen, Viestinnän yksikön sekä KYSin päivystysalueen ylilääkärin kanssa rekrytointikampanjaa tukemaan sairaalan päivystyksen rekrytointeja.

Ideoinnin pohjalta syntyi uudenlainen koulutusohjelma Kuopioon - Päivystyksen peruskoulu. Päivystyksen peruskoulun tarkoituksena on tarjota lääkäripuolen uramahdollisuuksista kiinnostuneille erityinen koulutusohjelma, jonka päätyttyä henkilöllä on valmiudet työskennellä päivystävänä lääkärinä.

Päivystyksen peruskoulu on tarkoitettu lääketieteen työmahdollisuuksista kiinnostuneille ja erityisesti yleislääketieteen erityiskoulutuksessa (YEK) oleville tai yleislääketieteeseen erikoistuville lääkäreille. Koulutusohjelmassa tarjotaan kiinnostuneille 3-6 kk mittainen koulutusjakso KYS:n päivystysalueella. Sen lisäksi, että koulutusohjelmasta lääkäri saa valmiudet työskennellä päivystyksessä, mikäli päivystystyö kiinnostaa voi lääkäri jatkaa uraansa esimerkiksi erikoistumalla akuuttilääketieteeseen KYSissä.

  • Päivystyksen peruskoulun tarkoituksena on perehdyttää henkilö päivystyspotilaan hoitoon kouluttajalääkärin ohjauksessa. Koulutusjakson ajan työskennellään KYSin yhteispäivystyksessä muiden erikoisalojen rinnalla. Koulutusohjelma tarjoaa henkilölle hyvät edellytykset oppia ratkaisemaan yleislääketieteen päivystyksellisiä potilastapauksia sekä syventämään osaamista myös muilta erikoisaloilta. Päivystyksen peruskoulun aikana lääkärillä on apuna nimetty mentori sekä hän saa kattavan perehdytyksen työnteon tueksi. Tavoitteenamme on luoda työntekijöillemme turvallinen ympäristö oppia, tehdä töitä ja mahdollisesti myös löytää oma erikoisalasi, kertoo akuutin ylilääkäri Tero Martikainen KYSistä.

  • Meillä henkilö ei jää ikinä yksin – apuna on aina kokeneita lääkäreitä, jotka ohjaavat tarvittaessa. Rekrytointipalvelujen yksikkö puolestaan auttaa tarvittaessa paikkakunnalle muuttajia arjen kanssa alkuun pääsyssä esimerkiksi neuvomalla asuntoasioissa tai tarjoamalla puolisolle tukea ja vinkkejä työnhakuun, jatkaa KYSin rekrytointiasiantuntija Eetu Salmela.

Kuopion yliopistollinen sairaala on yksi Suomen viidestä yliopistollisesta sairaalasta, jonka osaaminen ja tutkimustoiminta ovat kansainvälisesti arvostettua. KYSin menestyksen peruspilarina on osaava, uudistuva ja innovatiivinen henkilöstö. Tuemme ja edistämme työntekijöittemme jaksamista, hyvinvointia ja ammatillista osaamista. Potilaiden turvallisen ja korkeatasoisen hoidon eteen työskentelee Kuopion yliopistollisessa sairaalassa noin 4500 eri alojen ammattilaista. KYSiä on luonnehdittu sopivan kokoiseksi sairaalaksi. Kohtaamme potilaan inhimillisesti ja samalla potilas saa kansainvälisesti korkeatasoista hoitoa. Toimintaamme ohjaa asiakaslupaus - Inhimillisesti parasta hoitoa.

Tutustu päivystyksen peruskouluun ja hae mukaan

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista