Skip to main content

Sosiaalialalle kaivataan lisää työntekijöitä

4.3.2021 10:13

Sosiaalialalle kaivataan lisää työntekijöitä

Sosiaalialalla kaivataan lisää työntekijöitä eri puolilla Suomea. Tämä näkyy myös Kuntarekryssä, sillä sosiaalialan avoimia tehtäviä on runsaasti. Tällä hetkellä työpaikkoja on tarjolla enemmän kuin itse työntekijöitä.

Sosiaalialalla työ koostuu yleensä ihmisten auttamisesta, ohjaamisesta, neuvomisesta ja kasvattamisesta. Sosiaalialan työ voi olla joko ehkäisevää tai korjaavaa. Tarve työntekijöille on jatkuvaa ja tulevaisuuden työllisyysnäkymät ovat hyvät, sillä töitä ihmisten parissa riittää.

Sosiaalialalla tarvetta on etenkin erilaisiin henkilökohtaisen avustajan tehtäviin, vanhus- ja vammaispalveluiden työntekijöille sekä sosiaalityöntekijöille. Näiden lisäksi työtehtäviä on tarjolla myös palveluohjaajan, työvalmentajan, palveluneuvojan ja sosiaalialan johdon tehtäviin. Lisäksi puheterapeutin tehtävät ovat yksiä niistä, joissa työpaikkoja on tarjolla paljon, mutta työntekijöitä ei tunnu olevan tarpeeksi. Kaikkiin sosiaalialan avoimiin tehtäviin pääset tästä.

Myös lääkäreistä on pulaa

Kuntatyönantajien mukaan myös lääkäreistä on pulaa monissa kunnissa. Erityistä pulaa koetaan terveyskeskuslääkäreistä sekä hammaslääkäreistä. Lääkäripula näkyy esimerkiksi pitkissä jonotusajoissa ja kiireetöntä hoitoa voi joutua odottamaan useita päiviä.

Sosiaalialan ja lääkärien tehtävien lisäksi myös muilta aloita löytyy paljon avoimia tehtäviä. Mikäli et juuri nyt löydä Kuntarekrystä sinulle sopivia tehtäviä, voit tehdä itsellesi hakuvahdin, joka ilmoittaa kun sinulle sopivia paikkoja tulee hakuun tai voit jättää järjestelmään avoimen hakemuksen, jossa pystyt kertomaan, minkälaista työpaikka etsit. Mikäli sinulle sopiva työpaikka tulee hakuun, ollaan sinuun yhteydessä avoimen hakemuksesi kautta.

Avoimiin työpaikkoihin tästä

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista