Skip to main content

Sosiaalinen media työnhaussa

29.1.2020 12:52

Sosiaalinen media työnhaussa

Olet ehkä huomannut, että vietämme yhä enemmän aikaa sosiaalisissa medioissa. Ja niitähän tulee jatkuvasti lisää. Voiko sosiaalinen media toimia myös apuna työnhaussa ja voiko sieltä löytää työpaikkoja? Entä kannattaako työnantajien olla somessa ja koittaa löytää sosiaalisen median kautta uusia työntekijöitä? Ja mikä puolestaan on paras kanava työnantajille ja työnhakijoille kohdata?

Miksi sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää työnhaussa?

Työnantajat ovat siirtyneet sinne, missä potentiaaliset työnhakijat viettävät aikaansa. Olet varmasti törmännyt eri työnantajien työpaikkailmoituksiin selaillessasi Facebookia tai Instagramia. Vaikka työpaikkailmoitukset julkaistaan koontisivustoilla, kuten Kuntarekry.fi, voivat ne helposti hukkua sivustolle, jossa on tuhansia avoimia työpaikkoja. Kuitenkin täytyy muistaa, että kaikki työpaikat eivät löydy somesta, joten sivustojakin täytyy muistaa myös tarkkailla. Tai vaikka laittaa hakuvahti töihin, jotta paikat eivät mene ohitse.

Miten sosiaalisesta mediasta löytää töitä?

Useat työnantajat julkaisevat ja markkinoivat työpaikkojaan eri sosiaalisen median kanavissa. LinkedInin lisäksi myös Facebook ja Instagram ovat kasvattaneet suosioitaan työpaikkojen markkinoinnissa ja työntekijöiden etsimisessä. Sosiaalinen media ei kuitenkaan toimi ainoastaan työpaikkailmoitusten jakelukanavana, vaan työnantajat esittelevät myös muita osia itsestään kuin ainoastaan työpaikkailmoituksia. Jos kohtaat mielenkiintoisen työnantajan tai työpaikkailmoituksen, voit tutustua työnantajaan tarkemmin sosiaalisen median kautta.

Sosiaalisessa mediassa voit myös seurata erilaisia hashtageja, jotka liittyvät työnhakuun. Me ja monet kuntatyönantajat käyttävät esimerkiksi ahkerasti #kuntarekry –tagia, jonka taakse kätkeytyy monia potentiaalisia työpaikkoja. Toinen hyvä tägi seurantaan, voisi olla #kesätyö, koska kesätyöpaikkojen haku on alkanut ja on aktiivisimmillaan kevättalvella. Lisäksi Kuntarekryn somekanavissa julkaistaan paljon ajankohtaisia asioita työnhausta sekä kuntatyönantajien työpaikkailmoituksia. Ota siis Kuntarekry seurantaan Facebookissa, Instagramissa, LinkedInissä, Twitterissä ja TikTokissa.

Voinko tehdä muuta kuin seurata?

Totta kai voit. Jos kohtaat mielenkiintoisen paikan tai työnantajan, voit rohkeasti ottaa heihin yhteyttä sosiaalisen median kautta. Vois myös ottaa työnantajaan yhteyttä ja kysyä, olisiko heillä aukeamassa sinua kiinnostavia työpaikkoja hakuun.

Sosiaalisissa medioissa voit myös tuoda esille omaa kiinnostustasi uusia haasteita kohtaan. Voit julkaista omassa profiilissasi ja kertoa millaisia työpaikkoja haet. Samalla voit kertoa omasta osaamisestasi ja pyrkiä verkostoitumisen avulla löytämään potentiaalisia työnantajia. Etenkin LinkedIn on hyvä kanava verkostoitua ja löytää sitä kautta apukeinoja työnhakuun.

Mikä on paras kanava?

Paras kanava on se, missä työnantaja on. Useat työnantajat ovat aktiivisia LinkedInissä, koska se on nimenomaan räätälöity työnhakua ja rekrytointeja varten. Kuitenkin jos työnantaja julkaisee ilmoituksensa muissa kanavissa, kuten Instagramissa, ei mikään estä sinua olemaan yhteydessä sitä kautta. Kun seuraavaksi törmäät työpaikkailmoitukseen tai työnantajaan somessa, kokeile rohkeasti ilmaista kiinnostuksesi sitä kautta!

Avoimet työpaikat löydät täältä

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista