Työharjoittelu kunta-alalla

9.11.2021 09:41

Työharjoittelu kunta-alalla

Oletko opiskelija ja etsit itsellesi työharjoittelupaikkaa? Kuntarekrystä löydät useita eri alojen työharjoittelupaikkoja eri puolelta Suomea. Työharjoittelun voi suorittaa esimerkiksi oman kotipaikkakuntasi kunnassa.

Työharjoittelu on loistava mahdollisuus kartuttaa omaa osaamista ja luoda verkostoja työelämään. Vaikka korkeakoulusi ei harjoittelua välttämättä vaatisikaan, kannattaa sen suorittamista kuitenkin harkita.

Työharjoittelussa pääset soveltamaan koulussa opittuja teorioita käytäntöön, opit paljon työelämästä ja työelämän pelisäännöistä, saat laajennettua verkostojasi työelämään ja tutustut uusiin ihmisiin. Usein hyvin suoritettu työharjoittelu avaa ovia myös vakinaiseen työpaikkaan harjoittelujakson päätyttyä.

Mistä löytää harjoittelupaikka?

Kunta-ala tarjoaa monipuolisia työharjoittelupaikkoja eri alan opiskelijoille. Harjoittelun voi suorittaa esimerkiksi hallinnon, opetuksen, markkinoinnin tai terveydenhuoltoalan parissa. Kuntien lisäksi harjoittelupaikkoja tarjoavat myös sairaanhoitopiirit ja kuntaomisteiset organisaatiot.

Kuntarekrystä löytyy tällä hetkellä kymmeniä harjoittelupaikkoja, joita voit etsiä sivuiltamme hakusanalla harjoittelu tai suoraan tästä linkistä. Voit rajata hakua maakunnan tai oman paikkakuntasi mukaan. Monet organisaatiot tarjoavat myös mahdollisuuden avoimen harjoitteluhakemuksen jättämiselle.

Mikäli et löydä Kuntarekrystä sopivaa harjoittelupaikkaa, voit aina olla myös yhteydessä suoraan siihen organisaatioon, jonka alla haluaisit harjoittelusi suorittaa. Oma-aloitteisuus ja aktiivisuus ovat usein toivottuja ominaisuuksia harjoittelijalta, joten älä pelkää ottaa yhteyttä. Jos oikeaa kanavaa tai henkilöä ei tahdo löytyä, voit aina kysyä apua vaikkapa organisaation henkilöstöasioista vastaavalta henkilöltä.

Mikäli haluat suorittaa harjoittelusi ensi kevään tai kesän aikana, on hyvä alkaa katsoa harjoittelupaikkoja jo nyt. Myös kesätyöhaku käy vilkkaimmillaan heti vuoden vaihteen jälkeen. Muista olla ajoissa asialla!

Tästä työharjoittelupaikkoihin

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista