Skip to main content

Tutustu työnantajiin Kuntarekryssä

14.6.2023 13:03

Tutustu työnantajiin Kuntarekryssä

Löydät Kuntarekrystä lähes 400 työnantajan avoimet työpaikat. Kunnat, kaupungit, kuntayhtymät, oppilaitokset, kuntaomisteiset yhtiöt ja hyvinvointialueet tarjoavat monipuolisia työtehtäviä ympäri Suomen.

Jokaisella Kuntarekryssä työpaikkailmoituksiaan julkaisevalla työnantajalla on sivustolla oma työnantajaesittelysivu, josta työnhakija voi löytää lisätietoa kyseisestä organisaatiosta työnantajana ja työpaikkana.

Mitä lisätietoa työnantajaesittely tarjoaa

Työpaikkailmoituksessa pääosassa on aina haettavana oleva tehtävä. Työnantajaesittelysivulla pääosassa on puolestaan organisaatio. Esittelystä pääset lukemaan, mitä työnantaja haluaa itsestään omin sanoin kertoa sekä kuvin ja videoin näyttää.

Esittelyssä saatetaan avata esimerkiksi sitä, minkälaisia työmahdollisuuksia heillä on tarjota, minkälaista heillä on työskennellä, miten työntekijöiden osaamisen kehittämisestä ja hyvinvoinnista huolehditaan tai minkälaisia työsuhde-etuja he työnantajana tarjoavat. Usein esittelyissä kerrotaan jotain yleistä myös alueesta. Jokainen työnantaja kuitenkin päättää itse, mitä esittelyssään kertoo.

Työnantajat pystyvät omalla esittelysivullaan myös kertomaan, mikäli heillä on erilaisia tunnustuksia kuten, että ovat mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa tai että he ovat savuton työpaikka. Nämä tiedot löytyvät työnantajaesittelysivun vasemmasta reunasta samoin kuin työnantajan sosiaalisen median kanavat, linkki työnantajan nettisivuille, kunnan asukaslukumäärä sekä organisaation työntekijämäärä, jos ne on täytetty.

Tutustu työnantajaesittelyihin

Miksi työnantajaan kannattaa tutustua ennen hakemista?

Tutustumalla työnantajaan ennen hakemuksen jättämistä saat paremman kuvan siitä, minne olet hakemassa töihin.

Tästä voi olla hyötyä hakemuksen kirjoittamisessa, koska pystyt kohdistamaan viestisi paremmin juuri kyseiselle työnantajalle. Pystyt myös esittämään tarkempia kysymyksiä työhaastattelussa, mikä osoittaa työnantajalle sinun olevan kiinnostunut juuri heistä.

Mikäli et saa tarpeeksi tietoa työnantajasta työpaikkailmoituksesta tai Kuntarekryn esittelysivulta, kannattaa käydä tutkimassa organisaation nettisivuja, sosiaalisen median kanavia tai olla suoraan yhteydessä rekrytoivaan työnantajaan.

Lähesty aktiivisesti sinua kiinnostavaa työnantajaa

Mikäli olet kiinnostunut jostain tietystä organisaatiosta työnantajana mutta heillä ei juuri nyt ole sinua kiinnostavaa tehtävää avoinna, ole ihmeessä suoraan yhteydessä työnantajaan ja tiedustele tulevista työmahdollisuuksista.

Voi olla, että heillä olisikin tarvetta juuri sinun osaamisellesi tai vähintäänkin voit jättää itsestäsi positiivisen muistijäljen työnantajalle aktiivisuudellasi.

Voit myös jättää yleisen avoimen hakemuksen Kuntarekry-järjestelmään. Avoimen hakemuksen voi kohdistaa omien kiinnostusten mukaan tiettyjen Kuntarekryä käyttävien työnantajien nähtäväksi, tietyllä työssäkäyntialueella.

Lue lisää ja jätä avoin hakemus

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista