Skip to main content

Työnhaku puhelimella

21.4.2020 13:38

Työnhaku puhelimella

Eihän työnhaku voi onnistua vain puhelinta käyttäen? Paitsi soittamalla totta kai. Kyllä se onnistuu sekä soittamalla, että jättämällä hakemukset mobiilisti Kuntarekryssä. Älypuhelinten suosion myötä myös työpaikkojen selaaminen ja työn haku ovat siirtyneet älylaitteille. Kuntarekry on ollut jo usean vuoden ajan täysin mobiiliyhteensopiva ja siksi myös työn hakeminen aina työpaikkojen selailusta hakemuksen jättämiseen onnistuu käyttämällä älypuhelinta.

Työnhaku mobiilisti

Kaikki hoidetaan jo mobiilisti ja pöytäkonetta tai läppäriä avataan entistä harvemmin kotioloissa netin selailemiseen, laskujen maksamiseen tai lehtien lukemiseen. Kun kaikki muukin hoidetaan jo älypuhelimella, on selvää, että myös työn hakemisen onnistua saumattomasti puhelimen avulla.

Työnhaku älypuhelimella Kuntarekryssä ei eroa suuresti perinteisestä tietokoneella tehtävästä työn hakemisesta. Ainoastaan laite vaihtuu, mutta ominaisuudet säilyvät. Hakemuksen täyttö, osaamisen kertominen, työhistorian ja koulutusten lisääminen onnistuu samalla tavalla kuin tietokoneella.

Hyödynnä omaa profiliasi

Työhakemuksen ja erilaisten saatekirjeiden kirjoittaminen pelkästään älypuhelinta voi tuntua työläältä ja kirjoitusten näpyttäminen pelkästään puhelimella aikaa vievää. Toki se onnistuu, jos vain olet tarpeeksi kärsivällinen ja jaksat kirjoittaa hakemuksesi puhelimitse. Tähän on kuitenkin olemassa myös helpompi tapa. Oman profiilin hyödyntäminen.

Kun olet kerran tehnyt oman profiilisi huolellisesti, voit kopioida profiilisi tiedot hakemukselle suoraan. Kun olet luonut profiilin, muista klikata oikeasta laidasta ”PROFIILIN TIETOJEN KOPIOINTI”. Näin ollen sinun ei tarvitse täyttää joka kerta koko hakulomaketta alusta asti, vaan voit muokata sitä kyseistä työpaikkailmoitusta sopivaksi. Älä kuitenkaan sorru siihen, että joka kerta kopioit profiilisi ja lähetät hakemuksen sen pohjalta, koska eri työnantajien ja työpaikkojen hakemukset voivat vaihdella.

Avoimiin työpaikkoihin pääset tästä

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista