Skip to main content

Verkostoista apua työnhakuun

28.11.2019 14:45

Verkostoista apua työnhakuun

Työnhakijalle verkostot ja verkostoituminen voi olla kultaakin kalliimpaa. Verkostoitumalla ja tutustumalla rohkeasti eri ihmisiin sinua kiinnostavilla toimialoilla voit saada erittäin tärkeää ja jopa toimialaspesifiä tietoa työpaikkojen suhteen. Verkostoituminen ei ainoastaan auta sinua työpaikan saannissa, mutta myös tulevaisuudessa urakehityksen ja oman osaamisen kehittämisen osalta. Verkostoituminen on nykypäivänä myös trendikästä esimerkiksi LinkedInissä, mutta tämän tekstin tarkoitus on ajatella verkostoitumista hieman syvällisemmin.

Tutki ammatillisia yhdistyksiä

Erilaiset ammattiyhdistykset ja ammatilliset järjestöt mielletään helposti lähinnä työttömyyskassaan. Kuitenkin ammattiyhdistykset tarjoavat myös monenlaisia koulutuksia, työkaluja ja verkostoitumismahdollisuuksia. Ammatillisten yhdistysten hyvä puoli on etenkin, se että yleensä sieltä löytyy kanssasi saman henkistä ja samasta alasta kiinnostunutta väkeä, jonka kanssa on hyvä keskustella ja pohtia omaa ammattiosaamistasi.

Koulutukset ja tapahtumat

Lisäoppi ja –koulutus menee harvoin hukkaan. Niiden avulla on mahdollista kehittää ammatillista osaamista sekä itseäsi. Samalla ne ovat myös loistava mahdollisuus verkostoitumiselle. Tutustu alueesi erilaisiin koulutusmahdollisuuksiin ja tapahtumiin. Niitä on varmasti tarjolla ja osa myös täysin maksutta. Sieltä voit hyvinkin löytää seuraavan askeleen urapolullesi ja kartoittaa samalla uutta tietoa sinua kiinnostavista aiheista.

Mentoroinnista apua

Mentorointi on myös nykypäivänä noussut suosituksi keinoksi oppia. Jos löydät henkilön, joka toimii alallasi ja on valmis auttamaan ja opastamaan sinua, voit löytää loistavia tuloksia helposti. Tällä henkilöllä on varmasti tietämystä sinua kiinnostavan toimialan trendeistä ja hän voi myös opastaa sinua, miten alalle päästään ja siellä toimitaan. Samalla saat myös avuksesi mentorisi verkostot.

Hyödynnä sosiaalinen media

Somekeskusteluissa kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että ne voivat helposti mennä pintaliitoisiksi ja ihmiset miettivät vain omaa agendaansa, mutta joukossa on myös paljon hyviä ja oikeisiin aiheisiin liittyviä keskusteluita. Nämä ovat avaimesi onnistuneeseen verkostoitumiseen sosiaalisessa mediassa. Sosiaalisissa medioissa on esimerkiksi paljon erilaisten ammattiryhmien omia sivustoja ja keskusteluja, joista voit saada hyvää oppia ja tietoa. Näillä sivustoilla voit tutkia ja etsiä sinua kiinnostavia keskusteluita ja mennä niihin rohkeasti mukaan. Tämä auttaa sinua löytämään uusia henkilöitä verkostoosi ja apuja työnhaun tueksi. Sosiaalisen median verkostoitumisessa kannattaa tuoda esille omaa asiantuntijuutta ja sekä ottaa rohkeasti osaa erilaisiin puheenaiheisiin.

Tutustu avoimiin työpaikkoihin

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista