Skip to main content

Vinkit työpaikan nappaamiseen

21.7.2021 14:58

Vinkit työpaikan nappaamiseen

Oletko miettinyt, että nyt olisi hyvä hetki miettiä uusia tuulia työuralle? Tai oletko vain kyllästynyt jatkuvaan työhakemusten lähettämiseen, kun mitään ei kuulu eikä näy? Työnhaku voi jo itsessään joskus käydä työstä, mutta sen ei välttämättä tarvitse olla niin raskasta kuin mitä se usein on. Tässä muutamia vinkkejä helpottamaan työnhakuasi ja auttamaan sinua nappaamaan unelmaduunisi.

Panosta hakemukseen

Hakemuksesi tärkein tehtävä on näyttää, että olet kiinnostunut kyseisestä tehtävästä ja että olet hakemassa juuri sinulle tarkoitettuun rooliin. Keskity siihen mitä taitoja sinulla on kyseiseen tehtävään ja tuo esille myös kokemuksesi samankaltaisista tehtävistä. Mieti miten voit erottua rekrytoijan silmissä muista hakijoista. Käytä oikeita termejä, jotka kertovat rekrytoijalle, että ymmärrät mistä tehtävässä on kyse ja mitä siinä menestymisessä vaaditaan. Älä kuitenkaan ylimyy itseäsi, vaan ole valmis osoittamaan nämä taidot todeksi myös haastatteluissa. Yksi suuri virhe hakemuksessa on toistaa asioita, jotka käyvät ilmi CV:stäsi. Älä tee niin, vaan pureudu syvemmälle ja pyri tuomaan osaamisesi esille mahdollisimman tarkasti.

Valmistaudu haastatteluun

Valmistautuminen on avain onnistumisiin. Usein haastattelutilanteet jännittävät ja voivat joillekin olla ylitsepääsemätön paikka. Tutki yleisimpiä haastattelukysymyksiä ja mieti mitkä näistä soveltuvat hakemaasi paikkaan. Harjoittele vastaamaan näihin kysymyksiin vaikka peilin edessä. Yleensä etenkin haastattelun peruskysymykset ovat juuri näitä yleisiä kysymyksiä ja huomaat haastattelussa, että hei minähän olen jo vastannut tähän kysymykseen. Lisäksi kun olet valmistautunut ja osaat vastata fiksusti ja rauhallisesti, annat itsestäsi asiantuntevan kuvan.

Ole aktiivinen haastattelussa

Haastattelussa kannattaa olla itse aktiivinen. Älä vain odota, että rekrytoija kysyy kysymykset ja vastaat niihin. Ole itse aktiivinen ja pyri luomaan vuorovaikutuksellinen keskustelu. Tämä osoittaa, että olet tutustunut organisaatioon ja ymmärrät mitä sinulta odotetaan tulevassa tehtävässä. Haastattelun ei tarvitse olla vain bisnestä vaan voit hyvin tuoda esille persoonallisuuttasi ja hyviä puoliasi työn ulkopuolella. Varo kuitenkin, että keskustelu ei mene liian kaverilliseksi.

Hae sijaisuuksia ja keikkatöitä

Kuntarekryssä on tarjolla lukuisia sijaisuuksia sekä jatkuvia sijaisuushakuja. Sijaiseksi ilmoittautuminen mahdollistaa erilaisiin työpaikkoihin ja tehtäviin tutustumisen. Keikkatöihin on helpompi päästä, koska tarve keikkalaisille on jatkuva. Keikkatyön ja sijaisuudet ovat myös loistava ponnistuslauta pitempiaikaisiin ja vakituisiin työpaikkoihin.

Tutustu keikkatöihin tästä

Hyödynnä verkostojasi

Sosiaalinen media on hyödyllinen työkalu niin työpaikkojen etsimisessä kuin itsensä esiin tuomisessa. Samoin se on myös työkalu rekrytoijalle. Varmista, että LinkedIn-profiilisi on kunnossa ja vastaa myös hakemustasi sekä CV:ssäsi esille tuomiasi asioita.

Jatka oppimista

Joka kerta työpaikka ei osu kohdalleen, vaikka kaikki menikin mielestäsi hyvin. Ota jokaisesta rekrytointiprosessista opiksesi. Käy läpi mikä meni hyvin, mitä olisi voinut parantaa. Pyydä rekrytoijalta palautetta ja käytä sitä hyödyksi. Ja ennen kaikkea ota oppia hyvin menneistä hetkistä, ne auttavat sinut kääntämään asiat myös jatkossa positiiviseksi.

Tutustu avoimiin työpaikkoihin täällä

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista