Kesä tulee taas tämän kesän jälkeen

14.7.2019 21:27 Kirsi Klaile

Kesä tulee taas tämän kesän jälkeen

Osaamisen arvo ja arvostaminen ovat nousseet huikeasti. Haluat varmasti itsekin pysyä organisaatiossa, joka tarjoaa mahdollisuudet monipuolisiin tehtäviin ja urapolkuun.


Hyvässä kesätyöpaikassa on oikeassa suhteessa haasteita ja riittävää tukea tehtävien suorittamiseen. Saat positiivista palautetta hyvästä työsuorituksesta, ja esimiehesi arvostaa kesätyöläisiltä tulevaa palautetta.
Kesätyöntekijälle on usein mietitty valmiiksi tietty toimenkuva, eikä työnantajasi ehkä tule ajatelleeksi, että pystyt vaativampiin tehtäviin. Hyvä suoriutuminen kertoo potentiaalistasi.


Työnantajalle on merkittävä etu, kun tuttu ja osaava kesätyöläinen palaa. Perehdytys hoituu nopeammin ja toisaalta osaava työntekijä voi olla uudempien tulokkaiden tukena.


Nyt kun kesätyöt ovat useimmilla jo puolessa välissä, kannattaa uhrata muutama ajatus ensi vuodelle. Jos olet viihtynyt hyvin ja ajattelet, että työpaikka voisi tarjota ensi kesänäkin kiinnostavia tehtäviä, kerro siitä esimiehellesi. Kesätöistä puhuminen ei koskaan ole liian aikaista.


PS
Jotkut organisaatiot tarjoavat loppuvaiheen opintoihin vaadittavia harjoittelupaikkoja tai mahdollisuuden lopputyön tekemiseen. Jos olet niistä kiinnostunut, kesätyöntekijällä on aina paremmat mahdollisuudet tulla valituksi. Muista kertoa kiinnostuksestasi kesätyöjakson aikana!

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista