Skip to main content

Kuinka aloittaa uudessa työpaikassa?

7.2.2020 11:22

Kuinka aloittaa uudessa työpaikassa?

Ensimmäiset päivät uudessa työpaikassa voivat olla jännittäviä aikoja. Askel tuntemattomaan ja uusien ihmisten kohtaaminen. Miten luoda hyvä ensivaikutelma? Keneltä kysyä neuvoja? Miten kääntää tämä jännitys positiiviseksi?

Oikeassa paikassa oikeaan aikaan

Ennen ensimmäistä päivää uusi esimiehesi on toivottavasti informoinut sinua monelta kannattaa aloittaa. Sinun kannaltasi voi olla turvallisempaa, että et ole reippaana odottamassa aamulla klo 8, jos esimiehesi tulee työpaikalle vasta yhdeksältä. Sovi etukäteen esimiehesi kanssa, että tulet paikalle vasta kun hänkin on paikalla. Näin ollen et joudu yksin ihmettelemään ja pyörimään uudessa paikassa yksin. Paitsi jos haluat tehdä niin! Onhan sekin hyvä tapa tutustua uusiin työkavereihin.

Älä yritä liikaa

Kaikki tietävät, että olet ensimmäistä päivää paikalla. Haluat varmasti tehdä hyvän vaikutelman, mutta ei kannata yrittää liikaa. Ole mieluummin oma itsesi ja tee asiat omalla tavallasi. Toivottavasti uusi organisaatio on myös ymmärtänyt panostaa uusien työntekijöiden perehdytykseen ja ensimmäiset päiväsi käytetään järkevästi. Näin ollen pääset hyvin alkuun työssäsi ja voit siirtyä fiksusti kohti omia työtehtäviäsi.

Kysy kysy ja kysy

Huhupuheiden mukaan ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä. Sinun ei tarvitse esittää, että tiedät jo kaiken. Paikka on kuitenkin uusi, joten ei kukaan oleta että tietäisit miten kaikki toimii ja missä mikäkin sijaitsee. Jos itseäsi helpottaa voit vaikka kirjoittaa asiat muistiin, näin ollen voit palata niihin tarvittaessa.

Pyri saamaan ensimmäisille työpäivillesi mielekäs ja itsesi kannalta sopiva startti. Äläkä ihmettele jos muutaman päivän ajan työkaverit kuittaavat, että hei uskalsit tulla vielä tänään töihin. Kyllä se puolen vuoden jälkeen helpottaa.

Lisää vinkkejä työelämään ja työnhakuun