Skip to main content

Kunta-alalla työskentely yllätti positiivisesti

24.4.2022 12:48

Kunta-alalla työskentely yllätti positiivisesti

Kirsi työskentelee Iisalmen kaupungilla projektipäällikkönä Matkailu-hankkeessa nimeltä Kestävää kasvua Ylä-Savon matkailuun. Hanke keskittyy matkailuun sekä sen saavutettavuuden kehittämiseen alueella tavoitteenaan, että matkailusta tulisi alueella vahva elinkeino. Kirsillä on takanaan jo pitkä ura matkailun parissa, ja nykyään hän omassa työssään jakaakin omaa osaamistaan muille alueella toimiville matkailualan yrityksille.

Kirsin työ on hyvin monipuolista. Usein työpäivät kuluvat tietokoneen ääressä sähköpostien, Teams-palavereiden ja erilaisten lomakkeiden parissa. Työhön kuuluu myös yhteistyötä ja yritysvierailuja alueen yritysten ja eri sidosryhmien kanssa. Hankkeen toimialue koostuu seitsemästä kunnasta, joten alue, jonka parissa Kirsi työskentelee, on laaja.

Kirsi jakaa työhuoneensa kollegansa kanssa, joka tekee osittain samaa työtä. Usein he yhdessä pohtivat nykyisiä ja tulevia matkailualan työkuviota ja tekevät muutoinkin paljon yhteistyötä ja jakavat keskenään ideoita ja ajatuksia. Kirsi on myös osa elinvoimapuolen yrityspalvelutiimiä, jonka kanssa hän on säännöllisesti yhteydessä.

Vapautta ja vastuuta sopivassa suhteessa

Parasta Kirsin työssä on vapaus tehdä itse työtä. Hänelle on määritelty tietyt tavoitteet, jotka tulisi saavuttaa, mutta keinot ja toimintatavat ovat hänen omissa käsissä. Työ tuo siis vapautta mutta myös vastuuta.

Vaikka Kirsi kokee vapauden työn parhaimmaksi puoleksi, on siinä toisaalta myös omat haasteensa. ”Kun toimii itse oman työnsä johtajana, tulee välillä niitä hetkiä, kun ei tiedä mitä tehdä tai miten edetä jonkin asian suhteen. Onneksi esihenkilön ja kollegoiden apua on silloin saatavilla, ja keskustelemalla asia saa selkeyttä”, Kirsi kertoo.

Iisalmen kaupungilla vallitsee hyvä ilmapiiri

Aiemmin yksityisellä sektorilla työskennellyt Kirsi yllättyi positiivisesti aloittaessaan työt kuntasektorilla. Iisalmen kaupungin hyvä ilmapiiri näkyi heti työsuhteen alussa ja Kirsi koki, että työyhteisöön oli todella helppo tulla mukaan. ”Työsuhteeni alussa, kun tuli kaupungille uutena työntekijänä, koin että minut otettiin tosi hyvin vastaan. Minusta tuntui, että pääsin heti osaksi porukkaa, sain olla oma itseni ja kahvihuoneessa ja käytävillä tervehdittiin. Minut perehdytettiin myös todella hyvin nykyiseen tehtävääni, minut esiteltiin muille kaupungin työntekijöille ja huolehdittiin, että minulla oli kaikki tarvittava valmiina työssä onnistumisen kannalta. Työtuolikin säädettiin kohdilleen työterveyshuollon puolesta, mikä tuntui mukavalta”, Kirsi kertoo.

Matkailualan työssä tulee jatkuvasti pysyä aallon harjalla, tutkia ja selvittää. Kirsi kertoo, että esimerkiksi 10 vuotta sitten toimineet jutut eivät toimi enää samalla tavalla. Yritysten kanssa tehtävässä yhteistyössä täytyy todella tietää mistä puhuu, jotta osaa myös auttaa yrityksiä kehittymään edelleen. Kirsillä on taustalla kuitenkin todella vahva osaaminen matkailualan työstä, joten oma ura sekä opinnot auttavat työssä onnistumisessa.

Matkailualan töitä myös jatkossa

Kirsi toivoo, että myös jatkossa saisi työskennellä matkailun parissa sekä kehittää Ylä-Savon alueen asioita eteenpäin. Hän toivoo, että hänen työstään jää jotain konkreettisia hyötyjä, sillä kun kyseessä on projektityö, se myös loppuu jossain kohtaa. Kirsi on ollut todella tyytyväinen Iisalmen kaupunkiin työnantajana, ja suosittelee sitä ehdottomasti myös muille. Liukuva työaika on tuonut mukavasti vapautta työtehtävien suunnitteluun.

Iisalmen kaupungilta löytyy myös todella hyvät työsuhde-edut. Työnantaja tarjoaa monenlaisia vaihtoehtoja liikuntaan, kuten uimiseen, tanssiin ja moneen muuhun, joista itse saa valita mieluisimmat vaihtoehdot. Lisäksi Iisalmen kaupungilla voi tehdä etätöitä silloin, kun oma työ sen sallii.

Oletko sinä kiinnostunut työskentelemään Iisalmen kaupungilla? Käy tutustumassa tällä hetkellä avoinna oleviin Iisalmen kaupungin työpaikkoihin täällä.

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista