Skip to main content

Kunta-alan monipuoliset työmahdollisuudet

18.1.2021 12:52

Kunta-alan monipuoliset työmahdollisuudet

Työskentely kunta-alalla on paljon monipuolisempaa ja palkitsevampaa kuin usein ajatellaan. Kunta-alalta löytyy useiden eri alojen työpaikkoja, joissa voit kasvaa, kehittyä ja edetä urallasi. Olitpa sitten opiskelija, työpaikan vaihdosta haaveileva tai työtön, löydät Kuntarekrystä työpaikkoja moneen eri elämäntilanteeseen, monelta eri toimialalta.

Kunta-alalla voit työskennellä esimerkiksi hallinto- ja toimistotyön, opetus- ja kulttuurialan, sosiaali- ja terveydenhuoltoalan sekä teknisen alan tehtävissä. Tehtävänimikkeitä kunta-alalta löytyy jopa reilut 7000, joten työmahdollisuudet ovat varsin laajat, eivätkä ne rajoitu vain esimerkiksi sote- ja opetusalan tehtäviin, kuten usein saatetaan ajatella. Työnantajana kunta-alalla voivat olla kunnat, kaupungit, sairaanhoitopiirit, kunnalliset yritykset sekä kuntayhtymät.

Kunta-alalla työsuhde voi olla kokoaikainen, osa-aikainen, vuorotyö tai tuntityö. Kunta-alalla on runsaasti mahdollisuuksia myös sijaisuuksiin, keikkatöihin, harjoitteluihin ja monet kunnat tarjoavat myös mahdollisuutta oppisopimukseen ja opinnäytetyön tekemiseen. Kuntarekrystä pystyt kätevästi etsimään juuri oman alasi tehtäviä ja rajata hakua myös sijainnin mukaan, esimerkiksi vain oman paikkakuntasi tehtäviin.

Keikkatyö on oiva keino saada lisätienestiä, vaikka perinteisen päivätyön lisäksi. Keikkatöissä pystyt itse vaikuttamaan siihen, milloin ja missä työskentelet ja voit valita vain ne keikat, jotka sopivat sinun aikatauluihisi. Keikkatöiden avulla saat lisää arvokasta työkokemusta. Keikkatöissä sinulla on mahdollisuus päästä tutustumaan moneen eri yksikköön ja nähdä monia eri toimintatapoja. Vastaavanlaista kokemusta on vaikeampi saada vakityössä. Keikkatöiden avulla on myös helppo selvittää, minkälaiset työtehtävät ovat juuri itselle mielekkäitä ja mihin suuntaan uraa haluaisi jatkossa viedä.

Lue lisää keikkatöistä

Työharjoittelu on loistava mahdollisuus kartuttaa omaa osaamistasi ja luoda verkostoja työelämään. Työharjoittelussa pääset soveltamaan koulussa opittuja teorioita käytäntöön, opit paljon työelämästä ja työelämän pelisäännöistä, saat laajennettua verkostojasi työelämään ja tutustut uusiin ihmisiin. Usein hyvin suoritettu työharjoittelu avaa ovia myös vakinaiseen työpaikkaan harjoittelujakson päätyttyä.

Lue lisää työharjoittelusta

Oppisopimus on hyvä väylä ammattiin. Oppisopimus tarjoaa mahdollisuuden ammatin hankkimiseen työn ohessa. Sen avulla voi suorittaa minkä tahansa toisen asteen ammatillisen tutkinnon. Tutkinto antaa saman jatko-opintokelpoisuuden kuin ammattikoulu tai lukio sekä saman pätevyyden kuin ammattikoulu. Kouluttaudut, saat palkkaa ja kerrytät arvokasta työkokemusta – kaikkea tätä samalla kertaa!

Lue lisää oppisopimuksesta

Kesätyöhaku on alkanut ja käy kuumimmillaan juuri nyt! Jos olet vielä kesätyöpaikkaa vailla, käy katsomassa kaikki kunta-alan kesätyöpaikat Kuntarekrystä. Rajaa hakua esimerkiksi haluamasi sijainnin tai tehtäväalueen mukaan.

Kesätyöpaikkoihin tästä

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista