Skip to main content

SPV:n Henri Urmaksen kokemukset kunta-alan töistä

11.10.2018 18:02 Anne-Mari Nivukoski

SPV:n Henri Urmaksen kokemukset kunta-alan töistä

Kuntarekry tukee Seinäjoen Peliveljien miesten edustusjoukkuetta. Osa pelaajista on ollut tai on kaupungin tai lähikuntien palveluksessa. Yksi heistä on 28-vuotias Henri Urmas. Henri kertoo työkokemuksistaan:

Olen paljasjalkainen seinäjokinen, joten kunnassa työskentely on tullut tutuksi. Ensimmäinen kesätyöpaikkani oli Seinäjoen liikuntatoimella rantavalvojana kesinä 2008 –2010. Toimin pääasiallisesti Kyrkösjärven ja Sahalammen uimarantojen rantavalvojana. Työ oli mukavan rentoa, mutta vastuullista. Kukaan ei hukkunut, joten pidän itseäni hyvänä rantavalvojana. Paras muisto on, kun pelastin lapsen järveltä. Poika oli mennyt uimapatjan kanssa keskelle järveä eikä jaksanut uida takaisin. Soudin veneellä lapsen rantaan, ja myös äiti oli hyvin tyytyväinen.

Nurmikon leikkuu tuli tutuksi

Myös toinen työpaikkani oli Seinäjoen liikuntatoimella. Toimin liikuntapaikkojen kunnossapidossa kesät 2012 –2015. Työtehtäviin kuului liikuntapaikkojen huolto, ja teimme pääasiassa futis-, pesäpallo- ja lentopallokenttiä. Myös nurmikonleikkuu tuli hyvin tutuksi. Ehdottomasti mukavinta työssä olivat työkaverit sekä mahdollisuus seurata SJK:n ja JymyJussien pelejä. Tosin tietenkin vain silloin, kun hommat oli saatu valmiiksi. Työstä jäi erityisesti mieleen mukavat työkaverit ja se, että on saanut ajella traktorilla ympäri Seinäjoen katuja.

Työharjoittelussa kaupunginjohtajan assistenttina

Opiskelin tradenomiksi ja vuonna 2017 olin työharjoittelussa johdon assistenttiharjoittelijana Seinäjoen kaupunginkansliassa kaupunginhallituksen alaisuudessa. Pääasiallinen tehtävä oli kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäen avustaminen. Harjoittelu kesti viisi kuukautta. Työ oli sopivan haastavaa ja välillä myös stressaavaa.

Paras muisto on, kun sain olla mukana järjestämässä Tangomarkkinoita. Siihen meni paljon aikaa ja aina loppumetreille saakka sai tehdä töitä. Hauskaakin oli, kun näin kaupungin toimintaa ja sain siitä tietoa.

Lopuksi haluan kiittää Seinäjoen kaupunkia, että on antanut mahdollisuuden nuorelle miehelle tehdä töitä. Eritoten haluan kiittää Seinäjoen kaupungin liikuntatoimea ja mahtavia henkilöitä, joiden kanssa olen saanut työskennellä. Seinäjoki on hieno kaupunki!

****************
Liiketalouden tradenomi Henri Urmas työskentelee nyt Kelassa etuuskäsittelijänä. Hän pelaa salibandyä miesten sarjassa Seinäjoen Peliveljissä. Muita harrastuksia ovat urheilu, elokuvat ja vaimon viihdyttäminen.

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista