Mikä minusta tulee isona?

31.10.2019 12:40

Mikä minusta tulee isona?

Mikä minusta tulee isona? Siinäpä kysymys mitä me kysymme itseltämme jo pienenä. Toiset haaveilevat opettajan ammatista, kun toiset taas vaikkapa lääkärin. Kuinka monta kertaa sinä olet kysynyt tätä itseltäsi? Kuinka monta kertaa myös vastaus vaihtui? Entä mitäpä vastaisit tuohon kysymykseen tänään?

Yhä useammin tämä kysymys voi tulla vastaan myös aikuisiällä. Vaikka olisitkin ollut työelämässä jo pitkään, saatat maanantai-aamuna kello kahdeksan valuessasi työmaalle kysyä hiljaa itseltäsi mikä minusta tulee isona.

Kenties tuo lapsuusajan unelma rokkitähteydestä tai NHL-tähteydestä on jo myöhäistä saavuttaa, mutta silti ei ole myöhäistä vaikuttaa siihen missä vietät kolmasosan päivästäsi. Suurin osa päivästäsi menee työn ääressä, joten olisi myös tärkeää, että viihdyt työssäsi.

Kenties nykypäivänä unelmasi ovat jotain ihan muuta. Kenties saavutit lapsuutesi unelman. Kenties olet unelmatyöpaikassasi jo nyt. Jos olet löytänyt työpaikan johon menet joka aamu innoissasi hymy huulilla, olet turvallisilla vesillä. Parhaimmillaan työnteko ei edes tunnu työltä.

Kuitenkin riippumatta siitä, missä olet tai mitä teet työksesi, kysy itseltäsi. Mikä minusta tulee isona? Vastausta pohtiessasi, mieti miten voit päästä sinne. Aloita muutos pienistä asioista. Vastaukseen ei tarvitse edes liittyä ajatus työpaikan vaihtamisesta, vaan siitä että teet jotain sen eteen, että sinä ja työkaverisi viihdytte paremmin työpaikallanne.

Kuitenkin valinta mitä teet leipäsi eteen, on yksi aikuisiän isoimmista päätöksistäsi. Kun teet oikean päätöksen, työn ei tarvitse edes tuntua työltä.

Tutustu avoimiin työpaikkoihin täällä

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista