Skip to main content

Oppisopimuksella uuteen ammattiin

9.6.2021 11:37

Oppisopimuksella uuteen ammattiin

Hei! Olen Ekaterina, 38 v. Asun tällä hetkellä perheeni kanssa Virroilla. Perheeseeni kuuluu mies ja kaksi lasta. Olen muuttanut Petroskoista ja olemme asuneet Virroilla 14 vuotta.

Ensin kun tulin Suomeen, menin Suomen kielen kurssille, joka kesti n. puoli vuotta. Sitten opiskelin merkonomiksi, mutta en löytänyt töitä ja päätin mennä lähihoitajakoulutukseen. Tiesin jo aikaisin, että haluan hammashoitajaksi, mutta opiskelemaan olisi pitänyt mennä Tampereelle. Siksi päätin opiskella ensin lähihoitajaksi täällä Virroilla. Aluksi sain töitä Keiturin Soten ikäihmisten yksiköstä ja kysyin sitten mahdollisuutta opiskella oppisopimuskoulutuksella hammashoitajaksi. Tämä onnistuikin hyvin. Oppisopimuskoulutus alkoi tammikuussa ja valmistuin joulukuussa.

Mielestäni oppisopimuskoulutus on hieno mahdollisuus. Siinä oppii samalla ja näkee kaikki työtavat, paikat ja laitteet. On myös helpompi saada töitä, kun on kokemusta. Aiemmasta vanhusten kanssa työskentelystä on myös ollut minulle hyötyä, koska hammashoitolassa käy hoidossa paljon vanhuksia ja tiedän sitten paremmin, miten heidän kanssaan pitää toimia. Tredussa Tampereella kävin opiskelun aikana joskus kaksi-kolme päivää viikossa, riippuen omasta suunnitelmasta. Loppuaikoina opiskelu tapahtui paljon netin ja Teamsin kautta.

Olen iloinen, että olen saanut tämän mahdollisuuden. Suunnittelen vielä suuhygienistiksi opiskelemista.

Alla olevasta painikkeesta pääset tutustumaan Kuntarekryssä tällä hetkellä avoinna oleviin oppisopimuskoulutuksiin. Mikäli et löydä joukosta juuri sinulle sopivaa, voit aina olla yhteydessä suoraan siihen työnantajaan kenellä haluaisit oppisopimuksen suorittaa.

TUTUSTU OPPISOPIMUSKOULUTUKSIIN

Tutustu Keiturin soteen työnantajana

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista