Sijaisena vanhuspalveluissa

21.9.2021 08:27

Sijaisena vanhuspalveluissa

Sara Korhonen on lähihoitaja ja yhden lapsen äiti. Sara on aloittanut lähihoitajakoulutuksen heti peruskoulun jälkeen ja näin ollen ollut kohta alalla jo 10 vuotta. Sara on tällä hetkellä hoitovapaalla, mutta tekee lyhyitä yhden päivän sijaisuuksia Lohjan kaupungin vanhuspalveluissa. Sijaisuuksia Sara on tehnyt nyt noin puoli vuotta.

”Jäin äitiysloman jälkeen hoitovapaalle, sillä en halunnut palata vielä työelämään täysiaikaisesti. Päätin kuitenkin tehdä keikkatöitä viikonloppuisin ja kun puolisoni on kotona. Tämä mahdollistaa sen, että taloudellinen tilanne ei romahda hoitovapaan takia, mutta lapsen ei tarvitse vielä mennä päivähoitoon”, Sara kertoo.

Saran mielestä sijaisuuksien tekeminen on ollut mukavaa! Niiden avulla hän on saanut toivottua vaihtelua kotihommille ja lapsenhoitoon. Hänen mielestään on ollut myös erittäin katsetta avartavaa käydä tutustumassa eri yksiköihin.

”Olen päässyt näkemään erilaisia yksiköitä ja työyhteisöjä. Varmasti jatkossa saan tästä ammennettua oppeja myös omaan työhöni ja voin tarkastella oman yksikköni toimintatapoja monesta eri näkökulmasta”, Sara summaa. Hän myös kertoo kuinka Kuntarekryn kautta on helppoa valita itselleen sopivat työpäivät ja työvuorot. Välillä Sara on lähtenyt lyhyelläkin varoitusajalla töihin, esimerkiksi yövuoroon samana päivänä.

Kun tekee työnsä hyvin, halutaan sinut uudestaankin sijaistamaan

Kun Sara on mennyt sijaistamaan on hänet otettu joka paikassa hyvin vastaan. Useassa paikassa onkin ollut hänen entisiä työkavereitansa vastassa. Sara kertoo, että on mukavaa, että hänet otetaan ilahtuneena vastaan ja onpa jossain pyydetty tulemaan uudestaankin töihin.

”Tulee tietysti mukava fiilis, kun päivä on mennyt niin mukavasti, että porukka haluaa nähdä minut sijaisena uudestaankin. Kun palaan omaan työhöni kokoaikaisesti niin aion itse kiinnittää erityistä huomiota yhden päivän sijaisten toivottamiseen tervetulleiksi ja siihen, että hyvät sijaiset haluaisivat tulla meille myös uudestaan. Itse ainakin haluan palata niihin paikkoihin, missä on ollut hyvä fiilis ja mukava porukka.”

Sara suosittelee sijaisuuksien tekemistä ehdottomasti myös muille! Hän kertoo, että tekevälle töitä riittää ja lähihoitajana sijaisuuksia tekemällä saa halutessaan, vaikka elätettyä itsensä, jos ei halua sitoutua yhteen paikkaan. ”Aion varmasti napata sijaisuuksia myös sitten, kun olen palannut omaan työhöni. Mukavaa vaihtelua olla välillä muuallakin”, Sara toteaa.

Käy tutustumassa kunta-alan monipuolisiin sijaisuuksiin alla olevasta painikkeesta. Voit rajata sijaisuuksia esimerkiksi sinua kiinnostavan toimialan tai työnantajan mukaan. Mikäli haluat lukea lisää juttuja sijaisuuksiin liittyen, klikkaa tästä.

Kaikki avoimet sijaisuudet

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista