Skip to main content

Sijaisuuksien avulla kiinni työelämään

13.10.2021 15:12

Sijaisuuksien avulla kiinni työelämään

Hanna opiskelee kolmatta vuotta Savon ammattiopistossa sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hanna lähti opiskelemaan suoraan peruskoulun jälkeen ja kohta hän valmistuukin lähihoitajaksi. Tällä hetkellä Hanna tekee sijaisuuksia tehostetun palveluasumisen yksikössä Varkaudessa. Keikkatöiden pariin hän päätyi, kun oli ollut pari kesää hoiva-apualaisena ja tykkäsi siitä paljon.

”Viimeisimmän kesätyön jälkeen, kun olin ollut jo jonkin aikaa opiskelemassa lähihoitajaksi, menin kyseisen yksikön esimiehen puheille ja kerroin, että olisin kiinnostunut tekemään jatkossa lähihoitajan sijaisuuksia. Ei mennyt sitten kauaakaan, kun pääsinkin jo tekemään sijaisuuksia samaan yksikköön”, Hanna kertoo.

Hanna on tykännyt sijaisuuksien tekemisestä todella paljon. Hän kertoo, että on päässyt kiinni oman alan työhön ja nähnyt millaista se todella on. Hän on oivaltanut paljon uusia sekä vanhoja asioita ja saanut lisää rohkeutta ja uskallusta lähteä uusiin juttuihin mukaan.

Sijaisuudet antavat hyvän ja oikeanlaisen kuvan työelämästä

Sijaisuuksien avulla Hanna on saanut kasvatettua omaa ammattitaitoaan ja lisäksi saanut hyväksi luettua omia opintojaan, mikä nopeuttaa opintojen valmistumista. Hanna kertoo olevansa enemmänkin semmoinen käytännön oppija, joka oppii tekemällä ja näkemällä asiat omin silmin. Ja toki kun omillaan asuu, ovat sijaisuudet hyvä tapa hankkia rahaa! Sijaisuuksia tekemällä saa tosi hyvän ja oikeanlaisen kuvan siitä, millaista työelämä on, Hanna kertoo.

Muut työntekijät ovat ottaneet Hannan tosi hyvin vastaan ja lisäksi hän kertoo tulleensa tosi hyvin toimeen jokaisen työkaverinsa kanssa.

”Ei tunnu yhtään siltä, että jäisi ulkopuoliseksi vaan juuri toisinpäin! Olen päässyt hyvin porukkaan mukaan sekä tutustumaan huippu tyyppeihin. Työkaverit ovat opettaneet minulle paljon uusia asioita ja toimintatapoja ja myös esimies on tosi mukava sekä helposti lähestyttävä ja hänelle voin mennä puhumaan mistä vaan töissä. Olen myös saanut paljon kehuja muilta työntekijöiltä siitä miten ahkera, iloinen ja hyvä työntekijä olen, vaikka olenkin vielä opiskelija!”

Jos sijaisuuksien tekeminen kiinnostaa yhtään, suosittelee Hanna ehdottomasti hakemaan. Hän itse ei ole katunut päivääkään, että lähti niitä tekemään. Hannan mielestä parasta sijaisuuksissa on se, miten erilaisia työpäivät voivat omassa ammatissa olla ja lisäksi työporukasta on jäänyt niin hyviä muistoja, jotka hän tulee muistamaan vielä pitkään!

Käy tutustumassa Kuntarekryssä avoinna oleviin sijaisuuksiin alla olevasta painikkeesta ja hae sijaiseksi!

Avoimet sijaisuudet

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista