Skip to main content

Teknisen alan työpaikat kunta-alalla

28.4.2020 09:17

Teknisen alan työpaikat kunta-alalla

Mitä? Eihän kuntaorganisaatioissa voi olla teknisen alan työpaikkoja? Insinöörejä ja IT-tyyppejä ja semmoisia. Vaan itse asiassa onhan niitä. Vaikka kunta-alaa ei aina mielletä teknisen alan työpaikkoihin, tarvitaan kunnissa paljon erilaisia teknisen alan osaajia. Ilman näitä teknisen alan ihmisiä monet asiat kunnissa eivät toimisi tai kehittyisi.

Millaisia tehtäviä on tarjolla?

Tehtäväkuvat vaihtelevat laajasti. Monissa kunnissa on paljon erilaisia teknisiä liikelaitoksia sekä kiinteistö-, infra-, huolto- ja suunnittelupalveluita, joissa tarvitaan osaavia työntekijöitä. Ilman ammattilaisia nämä palvelut eivät kykene pyörimään ja kehittymään. Kunnissa tehdään esimerkiksi monia kehittämishankkeita sekä hankkeita, joiden läpivieminen on haastavaa ilman osaajia. Näillä tehtävillä on suuria vaikutuksia esimerkiksi kaupunkikuvaan tai arjen sujuvuuteen kunnissa.

Lisäksi kunnissa on erilaisia IT-palveluita, joiden pyörittämiseen tarvitaan osaajia. Monet kunnat kehittävät omia digitaalisia palveluita, joiden tekemiseen tarvitaan koodareita sekä tietotekniikka-asiantuntijoita, joiden tehtävänä on kehittää näitä digitaalisia palveluita. Tietotekniikan ammattilaiset ovatkin yhä tärkeämpi osa kuntien ja kaupunkien kehitystä.

Itseasiassa erilaisia tehtäviä on tarjolla niin paljon, että eihän niitä nyt tähän kukaan jaksaisi kaikkia kirjoittaa. Parempi on, jos katsot itse.

Myös harjoittelijoille on paikkoja tarjolla

Ovatko opintosi loppusuoralla tai etsitkö kesäksi harjoittelupaikkaa? Näitäkin kunta-alalla on tarjolla ja monet kunnat ottavat mielellään harjoittelijoita mukaan oppimaan ja kasvamaan osana organisaatiotaan.

Kunnat tarjoavat myös mahdollisuuden kehittyä, kouluttautua ja edetä omalla urallaan työpaikan sisällä. Tekninen ala ei tee tässä poikkeusta, vaan

Joten olitpa insinööri, koodari, suunnittelija, rakennusalan ammattilainen tai joku muu. Kokenut, vastavalmistunut tai opiskelija, käy katsomassa löytyisikö Kuntarekrystä ja kunta-alalta sinun seuraava työpaikkasi. Saatat yllättyä positiivisesti.

Täältä löydät avoimet teknisen alan työpaikat

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista