Skip to main content

Muista kertoa myös tulevaisuuden työmahdollisuuksista

16.7.2018 12:22 Anne-Mari Nivukoski

Muista kertoa myös tulevaisuuden työmahdollisuuksista

Osaamisen arvo on noussut huikeasti työelämässä ja sen johtaminen on keskeinen menestystekijä. Lähes poikkeuksetta kaikki haluavat edetä urallaan ja pysyvät organisaatiossa, joka tarjoaa siihen hyvät mahdollisuudet. Työtyytyväisyyden ja tuottavuuden välillä on suora yhteys.

Osaajat haluavat työskennellä paikassa, jossa heille tarjotaan sopivia haasteita, virikkeitä ja riittävää tukea tehtävien suorittamiseen. Ponnistuksia ja tuloksia arvostetaan. Syy työpaikan vaihtoon on pikemminkin motivaation hiipuminen kuin palkka.

On tärkeää löytää tasapaino tehtävän ja työntekijän taitojen välille, jotta lopputulos olisi onnistunut. Kesän mittaan työssä viihtymistä kannattaakin seurata ja tarvittaessa muokata toimenkuvaa.

Menestys yhdessä tehtävässä kertoo usein potentiaalista haasteellisempiin tehtäviin, ja eteneminen voi tarkoittaa myös osaamisprofiilin laajentamista uusien tehtävien kautta. Kesätyöntekijälle on usein mietitty valmiiksi tietty työnkuva, eikä tulla ajatelleeksi, että hän kenties pystyisi vaativampiinkin tehtäviin.

Konkretisoi mahdollisuudet jo työsuhteen alussa ja kerro, onko jatko mahdollinen. Kannusta olemaan ajoissa liikkeellä tulevaisuuden suunnitelman kanssa.

Jos organisaatiosi tarjoaa mahdollisuuden esimerkiksi loppu- tai diplomityön tekemiseen, kerro se myös kesätyöntekijälle. Kokeneen kesätyöläisen ohjaaminen on huomattavasti helpompaa kuin vasta-alkajan. Myös kesätyönaikana tehdyt havainnot saattavat jalostua lopputyössä ja työstä voi olla todellista hyötyä.

Vinkki: astu kesätyöntekijäsi saappaisiin ja mieti, mitä et itse tiennyt tai ymmärtänyt tullessasi taloon. Muista käydä kaikki ne asiat läpi kesätyöläisesi kanssa.

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista